h

Nieuwe Bedriegertjes bij DRU

28 maart 2012

Nieuwe Bedriegertjes bij DRU

Een mooie lentedag en met veel bombarie een pracht cultuurproject geopend om de penibele financiële situatie van gemeente Oude IJsselstreek te maskeren. De SP vindt, dat cultuur zo veel en zo goed mogelijk bewaard moet blijven, maar niet tot elke prijs en zeker niet ten koste van de meest noodzakelijke basisvoorzieningen voor burgers.


Een waterpartij, toepasselijk in de krant “Nieuwe Bedriegertjes” genoemd. Is dit de toekomst voor kennismaking met water voor onze burgers, als de gemeentelijke zwembaden gesloopt zijn en er “plotseling” geen geld meer blijkt voor een nieuw zwembad.

Gewoon een schande, dat dit gemeentebestuur zo’n luxe project naast alle andere investeringen voor haar prestige financiert met gemeenschapsgeld, terwijl er op noodzakelijke voorzieningen voor gehandicapten wordt bezuinigd en minder valide mensen in hun functioneren worden beknot. Rioolverzakkingen vinden plaats door achterstallig onderhoud. Verbindingen tussen woonkernen en gemeentehuis, lees gemeentebestuur, worden opgeheven. Het wegennet wordt verwaarloosd, voor de zwembaden is geen geld meer, maar wel voor prestige van Burgemeester en Wethouders.

De DRU moet mooi worden, een prestigeproject van dit college van PvdA, Lokaal Belang en VVD. Nederland, nee heel de wereld, moet er verbaasd van staan te kijken. Dat dàt toch allemaal kan in zo’n kleine gemeente. Waar doen ze het toch van? Maar “de kruik gaat net zo lang te water tot ze barst” en de kruik van het gemeentebestuur in Oude IJsselstreek staat op barsten. En als ie barst gaat ie kopje onder en dan gooien de “oude bedriegertjes” de handdoek in de ring en mag een ander de puinhoop opruimen.



Maar de “oude bedriegertjes” zijn niet weg uit de gemeente.

Pracht en praal voor het oog van de buitenwereld, maar financieel een puinhoop, al voor het begon. Geldverslindende prestigeprojecten gebouwd op financieel drijfzand.

Gevolg: verwaarlozing van de noodzakelijke basisvoorzieningen voor de burgers van de gemeente. Onze gemeente, waar dit college van PvdA, Lokaal Belang en VVD verantwoordelijk voor is.
Een ander bedenksel van dit gemeentebestuur is het ZBB-beleid. Of ze zelf al beseffen, wat de financiële, dus sociaal-maatschappelijke gevolgen van dit beleid zijn? Ze noemen het Z(ero) B(ased) B(udget)-beleid, een prachtig ON-Achterhoeks begrip om aan te geven, dat er geen ruimte in de budgetten is voor calamiteiten en reserveringen voor onderhoud, dus op z’n Achterhoeks: Gewoon POTVERTEREN !!

De “oude bedriegertjes” gaan gewoon door in onze gemeente.

Zij gaan gewoon door met potverteren en in deze tijd van crisis het geld van de burgers uitgeven aan luxe en onnodige prestigeprojecten. Zij, de bestuurders, die onze gemeente in de financiële afgrond storten en bij hoog en bij laag beweren, dat het financieel allemaal klopt. “De accountant heeft het gecontroleerd”, vertelt de wethouder, “en hij heeft geen fouten geconstateerd” De accountant zit er bij in de raadsrotonde en merkt op dat zijn opdracht niet was om een uitgebreide controle uit te voeren, maar dat het slechts een beperkt deel van de administratie betrof. Vrij vertaald: De gemeente liet dat stuk door de accountant controleren, waar geen fouten of onwaarheden in stonden, de overige bescheiden bleven buiten de controle en daarover kon dus ook niets gezegd worden door de accountant, die B & W zelf aanstelde Dus voor de gemeente een hele dure wassen neus. Onzinnige uitgaven van gemeenschapsgeld dus om het eigen falen te maskeren.

De burgers van Oude IJsselstreek worden misleid met gegoochel met cijfers, halve waarheden en ontkenning van de ernst van de situatie. Dat kun je op je klompen aanvoelen.

U bent hier