h

SP Oude IJsselstreek met 4 personen aanwezig in Nijmegen.

26 januari 2012

SP Oude IJsselstreek met 4 personen aanwezig in Nijmegen.

Zaterdag 14 januari was er een gezamenlijke nieuwjaarsbijeenkomst in “De Vereeniging” in Nijmegen van SP, PvdA en GroenLinks. SP Oude IJsselstreek vaardigde 4 leden af naar deze bijeenkomst.
Hans van Heijningen, de Partijsecretaris van de SP verwelkomde ons hartelijk bij de ingang. Zijn herkenning gaf ons viertal al een goed gevoel.

De PvdA Oude IJsselstreek was door één persoon vertegenwoordigd. Voor aanvang van het officiële deel hadden onze Fred en Bianca er onder het genot van een kop koffie even contact mee. Jelle en Gerard hadden contact met SP-ers van andere afdelingen. Er waren ruim 1000 deelnemers aan deze bijeenkomst, waaronder veel SP-ers.

De officiële bijeenkomst begon met een korte introductie van de drie partijleiders, Emile Roemer, Job Cohen en Jolande Sap. Ze tekenden een "convenant" voor meer samenwerking onder het motto “Een Ander NL”

Daarna waren er verschillende optredens met muziek en filosofietjes over de huidige afbraak van het sociale bestel en de snoeiharde bezuinigingen van dit rechtse kabinet. Een van de sprekers haalde treffend de maatschappijverruwing aan. Hij merkte ook op: We zijn "verwend en ingedut" en komen niet meer in actie tegen "onrecht en onheil". Bij de kruisraketten in '83 was er wel actie en kwam een grote menigte wel in beweging tegen dreigend onheil.

De drie partijleiders hielden hun eigen toespraak, waarbij de nadruk lag op meer linkse samenwerking om de samenleving leefbaar te houden. Emile Roemer interviewde nog een tweetal schoonmakers en hun stakingsleider Ron Meijer. Ook hier was het onderwerp “een leefbare samenleving”, maar nu het accent op een fatsoenlijk loon en respect voor iedereen en ieders werk.

Deze eerste aanzetten tot een betere samenwerking van de partijen met het socialisme hoog in het vaandel zullen zeker nog een vervolg krijgen.

Weer een actieve deelname van SP Oude IJsselstreek voor een betere samenleving voor iedereen. Het was goed om er bij te zijn.

U bent hier