h

Toch GEEN aanbieding van 4288 handtekeningen

2 december 2011

Toch GEEN aanbieding van 4288 handtekeningen

Een aantal SP-ers en een handvol belangstellenden wilden donderdag 1 december de verzamelde handtekeningen aanbieden aan Wethouder Van Balveren, zoals dat met hem was afgesproken.


De afspraak voor de overhandiging had op het gemeentehuis al de nodige voeten in aarde. Vier maal is door de SP telefonisch geprobeerd een afspraak te maken. Het terugbellen voor de afspraak vanuit het gemeentehuis bleek aldaar een onoverkomelijke klus. Toen vanuit de SP voor de vijfde keer contact werd gezocht werd er wat meer druk op de ketel gezet met het voorstel om per e-mail om de afspraak te vragen met een kopie aan Burgemeester Alberse en de pers. Dat hielp. De afspraak werd gemaakt, maar op de gewenste woensdag was Godsonmogelijk voor de wethouder. Het moest op donderdag 8 december, dan was er ruimte in de agenda van de wethouder. Plaats van handeling: Gemeentehuis van Oude IJsselstreek te Gendringen. Tijdstip: 12:30 uur. En er werd geen publiciteit en publiek bij verwacht van gemeentezijde.

Enige tijd later een verontrust telefoontje van de communicatiemedewerker van het gemeentehuis: Meneer Van Balveren kan 8 december niet, want dan is hij (plotseling) met vakantie. Het moet donderdag 1 december gebeuren. OK, de SP is een flexibele partij en past haar agenda aan. Dus 1 december in het gemeentehuis om 12:30 uur.

Weer een week later belt een andere communicatiemedewerker, dat er voor deze eenvoudige handeling in het gemeentehuis geen plaats is. Het aanbieden moet in het Van Pallandtbad te Varsseveld gebeuren, datum en tijd blijven hetzelfde.



Daar gaat ie dan. De SP is er niet gelukkig mee, maar zo’n Wethouder heeft natuurlijk een overvolle agenda, z’n vakantie zit hem in de weg en in het gemeentehuis zal wel iets gebeurd zijn, waardoor de hele omgeving door de brandweer afgezet zal moeten worden. Anders moest er toch wel een klein plekje te vinden zijn in of bij het gemeentehuis om deze symbolische handeling te verrichten. Niet dus, volgens de communicatiemedewerker. Van Pallandtbad, einde discussie.

Dan maar naar Varsseveld met de hele handel. De SP was er, maar dik na half één kwam de bedrijfsleider van de zwembaden naar buiten met de mededeling, dat hij de opdracht van de wethouder had de handtekeningen in ontvangst te nemen. Wethouder Van Balveren zit in spoed-collegevergadering en was niet in de gelegenheid te komen. Vervelend voor de mensen, die namens en met de SP waren gekomen voor de aanbieding. Ook vervelend voor de wethouder, die niet het fatsoen had om de SP van zijn verhindering in kennis te stellen.

De SP vindt dit, met de andere pogingen van gemeentezijde om de overhandiging van de 4288 handtekeningen te frustreren beneden alle peil. We werden verder wel prima ontvangen op het zwembad en de koffie stond klaar.



'Blijkbaar vindt de wethouder de mening van ruim 4200 inwoners van Oude IJsselstreek niet belangrijk. Zie het als de arrogantie van de macht, maar van Balveren moet zich wel beseffen dat hij er voor het volk is en het volk er niet voor hem.' 'Het is vooral gênant dat dit gebeurt na het gloedvolle betoog van burgemeester Alberse aan het eind van de raadsrotonde van 24 november. Hij pleitte voor fatsoen in de omgang met elkaar. Een afspraak niet nakomen is niet fatsoenlijk. De politiek in Oude IJsselstreek is de laatste maanden behoorlijk gepolariseerd. Deze actie van de wethouder is daar een mooi voorbeeld van.' Aldus Maurits Gemmink.

Dat de wethouder niet over zijn eigen schaduw heen kan stappen bleek bij de raadsvergadering van donderdag 1 december. Wethouder van Balveren vond het blijkbaar niet nodig even zijn verontschuldiging aan de aanwezige SP'ers aan te bieden. De afdeling communicatie van de gemeente zat wel met de situatie in de maag. De SP kan voorafgaand aan de raadsvergadering wel even de handtekeningen aanbieden aan de wethouder. Om duidelijk te maken hoe teleurstellend het is afgescheept te mogen worden hebben we de wethouder een lege doos met een mooie strik en een gedicht op zijn tafeltje gezet. Ook hiervoor had hij niet echt interesse.



Burgemeester Alberse had gelukkig meer gevoel voor fatsoen. Hij begreep dat de SP niet blij was met de actie van zijn wethouder. Hij bevestigde dat het 'niet netjes was' wat van Balveren heeft gedaan. 'Hoe kunnen we dit oplossen?' is zijn vraag. De SP is van plan nog een poging te wagen. 'We hebben wel meer dan 4000 handtekeningen van mensen die graag de openbare zwembaden in Oude IJsselstreek open willen houden. De wethouder zal toch naar die mensen moeten luisteren..."

U bent hier