h

Column: "Sneldichter in de syntus trein"

5 december 2011

Column: "Sneldichter in de syntus trein"

Sindskort heeft Syntus een actie op touw gezet om het leed een beetje te verzachten bij vertraging. Acht dagen lang loopt een dichter door de trein tussen Arnhem en Winterswijk om gratis een gedicht te schrijven.


Wat is er eigenlijk mis met geld terug bij vertraging regeling? Een hele aparte manier om het leed een beetje te verzachten. Als je op het perron van Arnhem een half uur moet wachten omdat je de aansluiting heb gemist, heb je in ieder geval een troost: een gedicht.

Dit is in mijn ogen niet iets waar de mens op zit te wachten. Natuurlijk is het niet altijd Syntus' schuld wanneer er vertraging is, maar er zijn talloze dingen die wel beter kunnen. De communicatie bijvoorbeeld kan en mag veel beter.

Wanneer er vertraging is wordt dit sporadisch tot niet gemeld. Een mannetje die ingezet wordt om informatie te verschaffen is helemaal niet aanwezig. Bij treinuitval is het zelfs niet bekend welke treinen nog rijden en of er treinvervangend vervoer wordt ingezet.

Bij vertraging of 1 treinuitval is het niet eens mogelijk om op het station naar de wc te gaan. Gelukkig komen in de toekomst wel wc's in de trein, mede door de hulp van de SP.

Laten we ten slotte wel eerlijk wezen, het idee achter sneldichter is leuk maar gaat zijn doel voorbij. Vertraging mag gewoon niet en als er vertraging is wil ik liever betere communicatie dan een gedicht.

Groeten van Jelle

U bent hier