h

Onduidelijke gemeentebegroting? Occupy Ulft!

1 november 2011

Onduidelijke gemeentebegroting? Occupy Ulft!

De SP Oude IJsselstreek is het niet eens met de gang van zaken rondom het vaststellen van de gemeentebegroting van de gemeente Oude IJsselstreek. Aangezien we ons in januari ons democratische spreekrecht in de gemeenteraad is ontzegd, gaan we actievoeren op het plein vóór de raadsvergadering. 'De financiën van onze gemeente zijn net zo onduidelijk als de financiën van een gemiddelde zakenbank' Daarom roepen we op tot een Occupy Ulft op donderdagavond 3 november.


En als we dan toch al dat pleintje bij de Dru gaan bezetten dan kunnen we meteen de vergaderzaal van de gemeenteraad meenemen. Niet dat we in de vergaderruimte met tentjes gaan staan, maar het zou goed zijn als 'gewone' burgers bij de vergadering aanwezig zijn. Het is juist de bedoeling van de coalitie dat niemand door heeft hoe de gemeente met geld van de burgers omgaat. Als je vage constructies bedenkt dan kan je achteraf altijd nog met geld gaan schuiven. Ook het op de balans zetten van alle gebouwen van de gemeente is een boekhoudkundige truc waarmee de gemeente wil verbloemen dat het geld eigenlijk op is. Nu heeft de gemeente een positieve ballans, maar je moet je voorstellen wat er gebeurt als de stichting Dru Cultuurfabriek toch failliet gaat. Dan mag de gemeente alles waar ze garant voor staan inzake de Dru gaan betalen. Dan moeten ze volgens de begroting het gemeentehuis gaan verkopen om aan die verplichtingen te kunnen voldoen. Los van dat de burgemeester, wethouders en de ambtenaren dan op straat staan, wie wil dat gebouw nu kopen? Het oude gemeentehuis van Wisch wordt nu onder de marktprijs aan Azora verhuurd. Niemand die het wil kopen...

Nee, de gemeente rekent zich makkelijk rijk. Niet zo lang geleden waren we ook echt rijk. Toen hadden we nog 40 miljoen van de verkoop van NUON. DIe 40 miljoen zijn door Haverdil en consorten uitgegeven. Als de provincie deze begroting goed bekijkt dan worden we hiermee artikel 12 gemeente en dan kan er helemaal niks meer in Oude IJsselstreek.

Komt dus allen naar deze gemeenteraadsvergadering. Maak duidelijk dat dit zo niet kan. Wij hebben recht op een voor iedereen duidelijke begroting. Het gaat over ons allemaal. De illusie dat de burger slechts eens in de 4 jaar iets kan doen klopt niet. U kunt er NU iets aan doen!

STOP HET GAT IN DE HAND VAN DE GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK!

U bent hier