h

Mini-Occupy, niet Horen, laten Zien en niet Zwijgen

7 november 2011

Mini-Occupy, niet Horen, laten Zien en niet Zwijgen

De Mini-Occupy voorafgaand aan de raadsvergadering op 3 november was georganiseerd door de SP-afdeling Oude IJsselstreek. Andere organisaties haakten op het laatste moment af. Hun sympathie was vooraf groot, maar er is kennelijk iets gebeurd. Toch waren er nog een flink aantal sympathisanten, die hun gewaardeerde medewerking verleenden.


Ook deze actie kan weer bijgeschreven worden in de inmiddels lange rij van uitingen van ongerustheid bij de SP over de handel en wandel van het nog zittende gemeentebestuur.

De SP heeft een spreekverbod IN de raad, dus daar wil het gemeentebestuur ons niet HOREN. Dan zullen we BUITEN de raadszaal onze zorgen laten ZIEN, want de SP zal over belangrijke zaken als het wel en wee van de gemeenschap niet ZWIJGEN. Vooral als er ten gerieve van de luchtfietserij van enkelen vele miljoenen gemeenschapsgeld verloren gaan en de bevolking in het ongewisse wordt gelaten.



Met een aantal tenten, luifels, hangmatten en de PromoKar van de SP hield de SP een Mini-Occupy bij de ijzergieter voor het DRU-gebouw in Ulft. SP-ers steken graag de handen uit de mouwen en in mum van tijd stond er tegen kwart voor zeven een mini-tentenkamp en een uur later was alles weer netjes opgeruimd. Ulft is geen Amsterdam, dus de opzet was bescheiden, het doel was echter duidelijk: Laten ZIEN, dat de SP ongerust is over het gemeentebeleid. Het bord met “STOP HET GAT IN DE HAND VAN DE GEMEENTE” is sprekend. Ook de andere affiches waren SPREKEND.



De intentie om zowel de “bestuurderen onzer gemeente” als de bezoekers van deze raadsvergadering te wijzen op het dreigende financiële debacle miste zijn uitwerking niet. Dat bleek duidelijk uit de reacties van de voorbijgangers. De één vond het geweldig, de ander keek als een oorwurm. Sommigen knoopten een gesprek aan met de aanwezige kort-kampeerders en dan was er algauw begrip en sympathie voor de actie. Naast de financiën rond het DRU-complex en de grondpolitiek kwamen ook andere projecten ter discussie. Na “De bodemloze Put” in december vorig jaar, “Droog Brood”in januari, “Op zwart zaad”in juni was dit de 4e actie van de SP, die op ludieke wijze het gemeentebestuur en de bevolking laat ZIEN, dat er veel geld over de balk gegooid is en wordt, gemeenschapsgeld, waarmee zoveel zaken voor de Oude IJsselstreekse gemeenschap gerealiseerd hadden kunnen worden.

U bent hier