h

SSP hal, volgend fiasco op Dru industriepark?

5 oktober 2011

SSP hal, volgend fiasco op Dru industriepark?

De SSP hal in Ulft moet de nieuwe 'Houtkamphal' van de Achterhoek worden kopt 'De Gelderlander' afgelopen weekend. De gemeente heeft grootse plannen met dit stuk industrieel erfgoed. Er worden het komend halfjaar zelfs al een aantal proef-evenementen gehouden. Heeft de gemeente Oude IJsselstreek eindelijk het project gevonden dat het, verder verlies-leidende, Dru industriepark tot een succes gaat maken? De SP denkt van niet!


De Houtkamphal in Doetinchem is destijds gesloopt omdat het als evenementenhal niet rendabel te krijgen was. Waarom zou een evenementenhal in Ulft het wel redden, terwijl een evenementenhal in Doetinchem - de grootste stad van de Achterhoek - niet haalbaar is?

De SSP hal zou in het oorspronkelijke Dru industriepark-plan door woningbouw worden vervangen. Nu de gemeente nog maar een paar woningen mag bouwen - een verlies op grondposities van 40 miljoen!!! - wordt de SSP hal ineens tot evenementenhal gebombardeerd. Dat getuigt niet echt van doordacht beleid...



Heeft de gemeente al doorberekend wat deze nieuwe bestemming gaat kosten aan planschade? Ik begreep van E. Lionarons dat de hal ingezet gaat worden voor grote evenementen en middelgrote popconcerten. Je zal maar zo'n leuke woon/werkunit er naast hebben aangeschaft... De SSP hal is ongeschikt voor dit soort evenementen. Evenementenhallen moeten aan een waslijst van geluidswerende maatregelen voldoen. Daarnaast, het lukt de Dru al niet eens een hypermoderne popzaal in het eigen complex vol geprogrammeerd te krijgen.

Nee, weer een mooi stukje luchtfietserij van de gemeente Oude IJsselstreek. Iedereen die hoopt dat het veel werkgelegenheid op gaat leveren moet maar eens bedenken dat een failliete werkgever (gemeente of Dru industriepark, het is mij nooit duidelijk met wie we bij de Dru te maken hebben) alleen voor een curator werk heeft...

U bent hier