h

Bezuinigingen? Niet in dit land

15 juni 2011

Bezuinigingen? Niet in dit land

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen beloofde Rutte met zijn VVD een grootschalige bezuiniging. Maar liefst 30 miljard zou worden bezuinigd in een tijdsbestek van 8 jaar, het klonk voor de VVD-ers te mooi om waar te zijn.

65 blijft 65 actie over A2 nabij Nederweert

De bezuinigingen lopen vertragingen op en terecht. De doelgroep waarop bezuinigd wordt komt in actie omdat ze anders geen cent meer overhouden. Het gevolg was kort geleden nog zichtbaar, waar meer dan drieduizend mensen van de sociale werkplaats op het terrein van de Dru actie voerden tegen de belachelijke plannen van het bestuursakkoord. Volgens de regering zijn bezuinigingen onvermijdelijk en iedereen krijgt ermee te maken.

Dinsdag 14 juni j.l. verscheen in de media een artikel waarin VVD minister Schultz van Haegen aangaf maar liefst 7,3 miljard te investeren in de infrastructuur. Meer asfalt en minder natuur. De komst van de OV-chipkaart zorgt voor grote druktes op de wegen. Het openbaar vervoer gaat nu echt teveel geld kosten.

Laatst kwam op het gebied van defensie al een bezuinigingsvoorstel aan bod. Achteraf gezien was het geen bezuiniging maar een geldverplaatsingsmethode. Van de tanks en pantservoertuigen gaan we over op de JSF. Waar bij de voertuigen op bezuinigd werd, wordt in de JSF weer geïnvesteerd. Onverantwoordelijk ten tijden van de bezuinigingen.

Ook met het idee in het achterhoofd dat de Hypotheek rente aftrek in stand gehouden blijft, lijkt dit meer op kiezersbedrog. Het gaat verder dan kiezersbedrog, het gaat om het in tweeën splijten van de samenleving, waarbij de armen moeten inleveren voor de rijken. Zeg nu zelf, als je geen cent per maand overhoudt kan je ook geen gebruik maken van de nieuwe infrastructuur. Mobilisatie zal lastig worden voor iedereen in Nederland.

Wordt vervolgd...

U bent hier