h

Arabische Lente: Sprookje of Drama?

15 juni 2011

Arabische Lente: Sprookje of Drama?

Thema-avond Arabische lente sprookje of drama? Op de laatste dag van de lente (20 juni 2011) zal Tweede Kamerlid Harry van Bommel naar Aalten komen om aan de hand van een film te spreken over de situatie in het Midden-Oosten. De avond zal worden ingeleid door lokale columniste Ankh Gussinklo.


Met de revolutie in Tunesië begon de Arabische Lente in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Sindsdien is in het ene na het andere land de bevolking, na vaak jaren te zijn onderdrukt, in opstand gekomen tegen hun leiders. Tijdens deze avond zal worden stilgestaan bij de geschiedenis van dit gebied, waarom juist nu de bevolking in opstand komt en de rol van het westen hierin.

Harry van Bommel is sinds 1998 Tweede Kamerlid voor de SP en heeft sinds 2002 Buitenlandse Zaken in zijn portefeuille. Ook het publiek zal de gelegenheid krijgen om vragen te stellen.

Iedereen is van harte welkom op deze openbare avond op maandagavond 20 juni 2011 om 20:00 uur in Partycentrum ’t Noorden, Lichtenvoordsestraatweg 44, 7121 RA Aalten. De zaal gaat om 19:30 open.

De entree en de koffie zijn gratis.

Voor meer informatie:

SP Aalten
Jaspert Nipius
0543 472442
winterswijk@sp.nl

U bent hier