h

Zwembad slopen? Ze zijn bezopen!

22 maart 2011

Zwembad slopen? Ze zijn bezopen!

Zaterdag 26 februari is de SP Oude IJsselstreek begonnen met het ophalen van handtekeningen voor het behoud van zwembad den Blenk in Ulft. Dit werd gedaan op de laatste campagnedag voor de Provinciale Statenverkiezing. De SP stond op de markt en bij winkelcentrum de Blenk in Ulft. Deze eerste dag werden al ruim 300 handtekeningen opgehaald. Inmiddels staat de teller op 1600 en liggen de tekenlijsten bij de zwembaden in Ulft en Varsseveld.


De gemeente Oude IJsselstreek is op dit moment bezig met het beleidsplan voor de zwembaden. Wethouder van Balveren heeft beloofd dit plan komend voorjaar te presenteren. Officiëel is er dus nog niks aan de hand voor de bestaande zwembaden in de gemeente. Echter, de geruchten dat zwembad den Blenk in Ulft en het Van Pallandtbad in Varsseveld moeten wijken voor een nieuw zwembad in Terborg worden steeds hardnekkiger. Reserveringen voor dit nieuwe zwembad worden door de gemeente al gemaakt.

Er zijn belangengroepen die eerst de uitkomst van het denkwerk van de gemeente af willen wachten. De SP denkt dat het dan te laat is, dus zijn we nu al gestart met het in kaart brengen van de mening van de bevolking. Op die manier kunnen we de gemeente voor de beslissing valt op de hoogte stellen van de wensen van de bevolking, zodat er rekening mee kan worden gehouden.



De bestaande zwembaden in Ulft en Varsseveld functioneren prima. De zwembaden zijn belangrijk voor zwemles en schoolzwemmen en recreatiezwemmen. Maar ook voor ouderen is het zwembad van groot belang aangezien zwemmen een gezonde en veilige sport is. Mits goed onderhouden kunnen deze zwembaden nog zeker 15 jaar mee.

De SP is van mening dat er in de grote kernen van de gemeente, waaronder Ulft en Varsseveld een goede en betaalbare zwemvoorziening moet zijn. Als de gemeente besluit een derde overdekt zwembad in Terborg te gaan bouwen dan vindt de SP dat prima. Mits het allemaal binnen de begroting kan blijven uiteraard. Eén zwembad voor een gemeente met 39.500 inwoners is volgens de SP te weinig.

U bent hier