h

Actie voor dubbelspoor en zwembaden in Varsseveld!

29 maart 2011

Actie voor dubbelspoor en zwembaden in Varsseveld!

Zaterdag 2 april staat de SP Oude IJsselstreek in Varsseveld. Dit dorp, toch een beetje het stiefkindje van de gemeente Oude IJsselstreek ligt aan het spoor tussen Arnhem en Winterswijk. We proberen nog zoveel mogelijk kaarten voor de actie Dubbelspoor op te halen. Daarnaast ligt in Varsseveld het van Pallandtbad. Dit zwembad staat op de nominatie door de gemeente Oude IJsselstreek wegbezuinigd te worden. Daarom halen we ook handtekeningen op voor de actie 'Zwembad slopen? Ze zijn bezopen!'. De campagne is voorbij dus de politieke partijen gaan weer lekker in winterslaap? De SP niet! Er is veel aan de hand in Oude IJsselstreek. We gaan er een gezellige lente vol actie van maken.


We willen dus veel handtekeningen ophalen in Varsseveld. Een dubbele spoorlijn kan van groot belang zijn voor dit dorp. Als er een goede betrouwbare spoorverbinding tussen Varsseveld en Doetinchem en Arnhem ligt dan wordt Varsseveld een interessante woonplaats voor forenzen. Ook voor scholieren die voor middelbaar en hoger onderwijs naar Arnhem of Nijmegen moeten is een goede spoorverbinding van groot belang. Willen we het dorp leefbaar houden dan zijn dit soort maatregelen belangrijker dan het bouwen van dorpshuizen of winkelcentra.

Van groot belang voor de leefbaarheid van Varsseveld is een goed zwembad. Het van Pallandtbad is nog prima. Toch is de gemeente nu aan het nadenken over de toekomst van het zwemmen in Oude IJsselstreek. De uitkomst zou wel eens kunnen zijn dat de huidige zwembaden in Ulft en Varsseveld slachtoffer worden van bezuinigingen. Een compleet nieuw zwembad in Terborg moet met de helft aan personeel heel de gemeente Oude IJsselstreek aan het zwemmen houden. Een belachelijk idee vind de SP. Bezuinigen door twee goede bestaande zwembaden te sluiten en een heel nieuw zwembad te bouwen. 'Dat is het geld met het badwater weggooien'. Een nieuw zwembad kost minimaal 4 miljoen zeggen kenners dus dat is niet echt een bezuiniging...

Daarom willen zij van de SP nu de mensen wakker schudden. De gemeente is nu over de baden aan het nadenken. Als ze komende zomer met het zwembadenplan komen is het te laat. Dan ligt alles vast en mag de bevolking voor de vorm een rondje inspraak doen. Nee, dat moeten we voor zijn. We gaan nu dus handtekeningen ophalen en hopen dat mensen in beweging komen voor het behoud van hun zwembaden.

We staan zaterdag tussen 11.00 en 16.00 uur in het centrum van Varsseveld.

U bent hier