h

SP Top-10 op campagnetour in Terborg

16 februari 2011

SP Top-10 op campagnetour in Terborg

SP kandidaten bezoeken de SP Oude IJsselstreek.



Zaterdag 19 februari gaan de kandidaat-statenleden van de SP op campagne-tour door de provincie Gelderland. Onder aanvoering van lijsttrekker Eric van Kaathoven zullen, Zevenaar, Wehl, Doetinchem, Terborg, Winterswijk, Eibergen en Borculo worden aangedaan.

De SP vindt het van groot belang dat mensen gaan stemmen op 2 maart. Premier Rutte heeft gezegd dat de statenverkiezingen wat hem betreft een test zijn van het kabinet. De SP wil daar een pro-test van maken tegen het kabinet.



Lijsttrekker Eric van Kaathoven tijdens de SP-campagne aftrap in Burgers Zoo.

Wat de Gelderse SP betreft een protest tegen de plannen van het kabinet Rutte en een protest tegen het provinciebestuur. De SP is in opkomst in de Achterhoek en de Liemers. Afgelopen jaren zijn er flink wat afdelingen en raadsfracties van de SP bijgekomen. Bij een peiling van TV Gelderland kwam de SP in de Achterhoek zelfs als grootste partij uit de bus.

SP Campagneleider Alex Mink: “Afgelopen periode hebben we samen met onze lokale afdelingen in Achterhoek en Liemers hard gewerkt aan een menselijker en socialer Gelderland. Zo zijn we bijvoorbeeld in de plaatsen langs de spoorlijn Arnhem-Winterswijk op dit moment bezig met de actie “Laat de Achterhoek sporen. De SP wil dan ook 1 miljard van het NUON-geld investeren in dubbelspoor op het traject Arnhem-Winterswijk. Daarnaast protesteren we samen met onze lokale afdelingen ook tegen de bouw van nieuwe megastallen in het Achterhoekse landschap. ”

De planning voor de campagnetour is als volgt:

09.30-10.30 Zevenaar - Raadhuisplein
11.00-11.15 Wehl – Winkelcentrum Kon. Wilhelminaplein
11.30-12.00 Doetinchem-de Huet – Winkelcentrum de Bongerd
12.30-13.30 Terborg - Marktplein
14.00-15.00 Winterswijk – centrum nabij de HEMA
15.30-16.30 Eibergen – de Brink
15.30-17.00 Borculo - centrum

Een week later zal de Gelderse SP een tour doen langs Apeldoorn, Dieren, Arnhem, Huissen, Elst en Nijmegen en door het rivierenland.

U bent hier