h

Sneeuw in Silvolde!

24 februari 2011

Sneeuw in Silvolde!

Na de geweldige actie in Doetinchem, compleet met een bezoek van Emile Roemer, was het donderdagochtend Silvolde aan de buurt. Niet zoals gisteren met ruim 50 SP'ers, maar er waren toch 5 SP'ers paraat op de
Silvoldse weekmarkt. Tussen de kaas en de vis werd de SP kar geplaatst, de ballonnen werden opgeblazen en de sponzen en kranten klaargelegd.

Mooi aan zo'n kleine markt is dat de mensen er tijd hebben voor een praatje. Dit ondanks de nul graden die de thermometer op de bank aangaf. Als mensen in de wachtrij voor de kaasboer of de warme kibbeling staan dan willen ze best praten over de aanstaande verkiezingen. Veel mensen zijn terecht bezorgd over het beleid van het huidige kabinet. De provinciale verkiezingen worden dus duidelijk aan het landelijke beleid gekoppeld. Ook de presentatie van het Gelderse Openbaar Vervoerplan door Emile Roemer in Doetinchem was de meeste Silvoldenaren niet ontgaan. De SP actie DubbelSPoor heeft er weer een aantal handtekeningen bijgekregen.



Dat de SP opvallend aanwezig is werd ook opgemerkt door andere politieke partijen. Een kandidate van een concurrerende partij vond het goed dat de SP er stond. Zelf had ze ook graag met een aantal mensen op de markt in Silvolde campagne gevoerd, maar dat zat er niet in. Een lid van de lokale partij gaat de SP krant doornemen. Zijn partij doet in de provincie niet mee dus hij zal op een van de andere partijen moeten stemmen.

De laatste week voor de provinciale Statenverkiezing dendert de SP campagnetour in Oude IJsselstreek verder. Morgen is Varsseveld aan de beurt, zaterdag Ulft. Wordt vervolgd...

U bent hier