h

Droog brood voor Gedeputeerden van Gelderland

20 januari 2011

Droog brood voor Gedeputeerden van Gelderland

De SP maakt het verschil: Weer een flits-actie bij de DRU. “Wij hebben het verschil gemaakt”. Onder deze kop kondigde de Gelderlander zaterdag j.l aan: “GS geven oordeel over resultaten van hun (eigen) beleid”, zoiets als “De slager keurt zijn eigen vlees”. Maandag 18 januari, een week of 6 voor de Provinciale verkiezingen, maken gedeputeerden een Achterhoek-toer, te beginnen bij het DRU-complex in Ulft, waar een werklunch is belegd in ‘de Broodtrommel’. Daarna gaat het gezelschap met de spelersbus van De Graafschap naar “Hotel Avenarius” in Ruurlo en nog naar “Wijndomein Besselinkschans”.


Bron: Optimaal FM

Bij de ingang van de DRU-cultuurfabriek stond een viertal SP-ers met borden met het opschrift: “Provinciaal Succes!?! Financieel Gemeentelijk Drama”, om aan te geven, dat de gedeputeerden dan wel een succes hadden met de provinciale bijdrage aan het DRU-project, maar dat de gemeente en de uitbaters van het restaurant en de cultuurfabriek met een enorm financieel gat zitten door een te rooskleurig voorgesteld exploitatieplan en dus grote tekorten op de exploitatie.



De gemeente moest vorig jaar in allerijl een bankgarantie van € 600.000 afgeven om een faillissement van het restaurant en de cultuurfabriek te voorkomen. Er is nog geen financieel plan gereed voor dit en het volgende jaar en de SP vraagt zich af of de exploitatie ooit sluitend zal zijn. De mogelijkheid om het hele complex te kopen van de huidige exploitant, BOEI, lijkt een mogelijkheid. Maar daarmee roept de gemeente op zijn minst de schijn van het risico van concurrentievervalsing ten opzichte van de omliggende horecagelegenheden op.



De SP-ers boden de één voor één met dure limousines binnendruppelende Gedeputeerden en de Commissaris van de Koningin bij de ingang droog brood aan in de veronderstelling, dat er gezien de financiële perikelen bij de gemeente, binnen ook wel niet veel meer te bikken zou zijn. Er is slechts een enkele droge boterham genuttigd en nog wel door de gedeputeerde, die beweerde “nooit geen brood te eten”.

U bent hier