h

De Aftrap

4 mei 2010

De Aftrap

Maandagavond 3 mei 2010 gaat de geschiedenisboeken in als de officiƫle start van de SP Oude IJsselstreek. Op onze eerste ledenavond was 40% van ons ledenbestand aanwezig waarmee - zelfs voor de als actief bekend staande SP - een zeer hoge opkomst werd bereikt. Het doel van de avond was kennismaken met elkaar, veel SP leden weten niet wie er nog meer SP'er in de gemeenste is, en samen bespreken hoe de SP Oude IJsselstreek actief gaat worden.


De avond werd ingeleid door Peter de Vos, voorzitter van de SP afdeling Doetinchem, die alle aanwezigen vertelde hoe een SP afdeling werkt en wat er van een afdeling verwacht wordt. De SP Doetinchem heeft de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen 3 zetels behaald in de Doetinchemse gemeenteraad.

Vanuit de werkgroep Oude IJsselstreek hebben meerdere leden aan de campagne in Doetinchem deelgenomen. De SP Doetinchem staat bekend om zijn ludieke acties waarmee vaak de (landelijke) pers wordt gehaald en waardoor in Doetinchem een aantal misstanden - de Tebecai affaire en het faillissement van Radar - rechtgezet zijn.

Na Peter was het woord aan Marloes Piepers, oud gemeenteraadslid namens de SP afdeling Nijmegen en scholingsmedewerker van de SP. Zij vertelde over de geschiedenis van de SP, de SP organisatiestructuur en over de mogelijkheid van opleiding binnen de SP. De SP hecht grote waarde aan het opleiden van zijn leden tot goede bestuurders, raadsleden en enthousiaste activistische kaderleden. Een veelgehoorde vraag was: 'Ik wil graag voor de SP aan de slag, maar mis de basiskennis om vragen over de politiek te kunnen beantwoorden'.

Daarom start begin juni de SP basiscursus voor de SP Oude IJsselstreek. Alle leden kunnen hieraan deelnemen. Zowel Marloes als Peter legden de nadruk op de acties die de SP voert. In tegenstelling tot de meeste politieke partijen is de SP vooral zichtbaar op straat. De SP activeert mensen voor hun rechten op te komen. Op die manier bereikt de SP meer dan door alleen in een gemeenteraad te gaan zitten praten.Na de pauze was het de beurt aan de werkgroep zelf. Onder leiding van Maurits Gemmink werden de eerste acties besproken. Unaniem stonden de leden achter het 'meldpunt Vogelbuurt'. Bij dit meldpunt kunnen de bewoners van deze renovatiebuurt terecht met vragen en opmerkingen over de ingrijpende opknapbeurt die binnenkort gaat beginnen. Andere problemen in de gemeente Oude IJsselstreek werden aangekaart en besproken, zoals het teruglopen van de voorzieningen in Varsseveld en Silvolde en de aanstaande krimp van het inwonersaantal. Daarnaast staat de landelijke verkiezingscampagne voor de deur. De SP zal de komende maand dus veel op straat te zien zijn.

Na het officiƫle deel was het tijd voor gezellig napraten. Een groot aantal leden gaat actief voor de SP Oude IJsselstreek aan de slag. Vanaf nu zullen we regelmatig zichtbaar zijn in de dorpen, buurten en straten in de gemeente Oude IJsselstreek!

U bent hier