h

Hier is de SP Oude IJsselstreek

22 april 2010

Hier is de SP Oude IJsselstreek

Sinds het najaar van 2009 is Oude IJsselstreek voor de SP gevoegd bij de SP-afdeling Doetinchem. De bedoeling is dat de groep actieve leden uitgroeit tot het bestuur van de SP-afdeling Oude IJsselstreek. Deze groep wordt daarbij ondersteund door de afdeling Doetinchem.

16e congres

Buurten in de Buurt. Maar dan net even anders. De eerste kennismaking is erg prettig en de samenwerking verloopt heel goed. Leden van Oude IJsselstreek hebben regelmatig contact met leden van Doetinchem bij acties, lokale vergaderingen en deelname aan regionale en landelijke bijeenkomsten. Een van die bijeenkomsten was het XVIe SP-congres te Rotterdam op 30 januari 2010.

Een korte impressie

Ondanks de winterse situatie was er een massale opkomst in het Nieuwe Luxor Theater te Rotterdam.

Van de afdeling Doetinchem (incl. Oude IJsselstreek) waren 4 leden afgevaardigd. Ik was aangenaam verrast, toen mij verzocht werd om mee te gaan en ik voelde me direct opgenomen in de groep.
Tijdens het Congres kwamen niet zo veel spectaculaire zaken aan de orde. De gebruikelijke verkiezingen met presentaties, het congresstuk met zijn amendementen. De verdedigers van die amendementen en de reacties erop van de congresraad.

Een presentatie van de campagne in Zuidplas, de fusiegemeente in Zuid-Holland, waar tegelijk met Venlo etc. verkiezingen werden gehouden i.v.m met die fusie per 01-01-10. Vooral om te laten zien, hoe daar campagne is gevoerd.

Agnes Kant hield haar toespraak tot de zaal en het land. Er was een grote eensgezindheid in de partij t.a.v. de politieke inzichten. Vooral de dwalingen van andere partijen werden met "schande" weggehoond. Een echte PEPTALK dus. "Jij*Ik*Wij*SP"�. Het "Wij=SP-gevoel"� werd sterk aangewakkerd.

Voor de muzikale afsluiting zorgde Bob Fosko cs.

Op de terugweg hebben we overlegd, dat we als afdeling ons eerst gezamenlijk inzetten voor de campagne voor de Gemeenteraadsverkiezingen. Het resultaat van 0 naar 3 zetels in de Raad van Doetinchem is een schitterend. Nergens was de zetelwinst voor de SP groter dan in Doetinchem.

Nu wordt de volle aandacht op Oude IJsselstreek gericht.

Gerard Hubers.

U bent hier