h

Goede of geen zorg? aan u de keuze!

25 februari 2014

Goede of geen zorg? aan u de keuze!

Wie gaat er nog stemmen op 19 maart? Onderzoek wijst uit dat de meerderheid van de Nederlanders deze woensdag lekker thuis blijft. Een gemiste kans! De gemeente krijgt de komende jaren veel taken erbij. Het stemmen op jouw gemeenteraad gaat dan niet meer alleen over de lantaarnpalen en plaatsing van bankjes in uw gemeente. Het gaat vooral over 'wat doen we met het geld voor de zorg?'. Dan wordt uw keuze belangrijk want woont u in een sociale gemeente of niet!

Voor de meeste mensen lijkt het een ver van m'n bed show. Langdurige zorg en zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Het duurt nog wel even voor je daarmee te maken krijgt. Hoewel, als ik aan mijn eigen situatie denk dan zie ik ooms en tantes, m'n moeder maar ook mijn broer die afhankelijk zijn van door de gemeente geregelde zorg. Ik kan me niet voorstellen dat anderen niet iemand in de nabije omgeving heeft die afhankelijk is van hulp of zorg bij het thuis blijven wonen.

Deze zorg, die via de AWBZ of de Wmo - ambtelijke taal die staat voor twee wetten die de zorg voor u moeten regelen - tot u komt, loopt nu nog via de landelijke overheid. Een deel van de Wmo mag de gemeente nu al uitvoeren. Per 1 januari 2015 wordt de hele zorg over de schutting van de gemeente gekieperd. Gekieperd met een bezuiniging van 40%, want landelijk denkt dat een gemeente de zorg véél goedkoper kan organiseren.

Alsof 40% bezuinigen nog niet erg genoeg is mogen de gemeenten zelf bepalen wat ze met het zorgbudget mogen doen. Ze mogen het geld ook uitgeven aan lantaarnpalen of bankjes, mits er maar niet te veel klachten komen over de kwaliteit van de geleverde zorg. De gemeenten hebben een hele truckendoos om deze klachten zoo laag mogelijk te houden. De klagers zijn immers afhankelijk van dezelfde gemeente waar ze over klagen...

Het huidige college van de gemeente Oude IJsselstreek, de 'sociale PvdA' incluis, heeft het doel 30% van de zorg-gelden uit te geven aan andere zaken. Gekkenwerk! Met een sterk vergrijzende bevolking kan je niet bezuinigen op de zorg! De bezuiniging valt te halen door de mensen die zorg nodig hebben minder te leveren en door de thuishulpen minder te betalen. En door u als buurman/-vrouw mee te laten werken in de zorg.

U kunt dit tegenhouden door op een partij te stemmen die snapt dat voor goede zorg goed betaald moet worden. De SP vindt dat geld voor zorg aan zorg moet worden besteedt. Laat uw stem dus niet ongebruikt op 19 maart. Stem 100% sociaal, stem SP!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier