h

Particiatiewet blijkt Intimidatiewet

16 maart 2019

Particiatiewet blijkt Intimidatiewet

Foto: Heini Peters / Heini Peters

Bijeenkomst SP over misstanden bij Laborijn.

SP Hangt de vuile was van Laborijn buiten.
Ruim 40 aanwezigen kwamen vanavond in Doetinchem bijeen om te luisteren naar SP Tweede Kamerlid Jasper van Dijk, en hun verhalen en ervaringen met Laborijn te delen.

Foto: Heini Peters / Heini Peters

Door Rutte is de afgelopen jaren in het kader van de participatiewet meer dan 2 miljard bezuinigd op sociale zaken. Het beleid lijkt gericht op keiharde bezuinigingen, door Laborijn doorvertaald naar een intimiderende aanpak. 
Mensen die geboren en getogen zijn in Nederland worden onderworpen aan een verplichte taaltoets. Onderbroeken en tandenborstels worden geteld, en als je gaat eten bij de buurvrouw wordt je gekort op je uitkering. De zin “Als u niet voldoet aan de inlichtingenplicht wordt u gekort op uw uitkering” staat standaard in brieven die verstuurd worden.

Foto: heini Peters / heini Peters

Eén cliënt werd opgeroepen voor een workshop solliciteren, maar was verhinderd omdat hij aan het werk was. Je zou denken dat Laborijn daar de vlag voor uithangt maar nee: de cliënt werd gekort want hij had verzuimd zich aan zijn plichten te houden.
Deze en andere schrijnende voorbeelden kwamen voorbij. Het beeld is duidelijk: dit zijn geen incidenten meer, dit is het beeld van een organisatie waar een angstcultuur is ontstaan en waar bezuinigingen en intimidatie de boventoon voeren. Daar waar Laborijn de mensen moet helpen en steunen, gebeurt het tegenovergestelde. 

Voor de SP en voor de aanwezigen reden genoeg om door te gaan met aandacht vragen voor deze misstanden. Vanwege de voorkeur van Laborijn voor onderbroeken hebben wij onze grote boodschap op grote onderbroeken geschreven. Deze zullen we maandag 18 maart a.s. bij Laborijn gaan ophangen. Help ons deze boodschap aan Laborijn duidelijk te maken. Kom naar Laborijn! Verzamelen om 19:00 uur op de parkeerplaats bij Laborijn, Terborgseweg 106.
Laat je niet intimideren, maar laat je zien en horen!

Reactie toevoegen

U bent hier