h

3miljoen, niet doen!

2 mei 2018

3miljoen, niet doen!

Foto: Sp

Een schoonmaker van ING moet 120 jaar werken om één jaarsalaris van 3 miljoen van de ING-bestuurder te verdienen. Dat is vanaf nu tot het jaar 2138. Het was één van de verhalen die maandag 23 april in Amsterdam op onze alternatieve aandeelhoudersvergadering van ING werd verteld.

We moeten een eind maken aan deze cultuur waarin managers pakken wat ze pakken kunnen zonder om te kijken naar hun collega's. Even na onze alternatieve aandeelhoudersvergadering probeerden de hoge heren van ING op de officiële aandeelhoudersvergadering te verdedigen waarom een
salarisverhoging van 50% voor de bestuurders nog steeds een heel goed
idee is.

Foto: Annemiek Kamphuis

Lilian vertelde de aandeelhouders dat veel gewone mensen er afgelopen decennia nauwelijks op vooruit zijn gegaan. Zij zien en voelen dat er elke dag meer van zegevraagd wordt, maar dat ze er minder voor terugkrijgen. Daarom stelde nwij een eerlijk beloningsbeleid voor: koppel de salarisstijging van de directeuren aan de salarisstijging van de werknemers. Dan is er nog steeds ruimte voor verschillen, maar wél in een eerlijke verhouding.

Want zeg nu zelf: een werknemer die 120 jaar moet werken voor één jaarsalaris van een collega, dat is toch niet normaal?

 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/MbVuJpND0qs" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Reactie toevoegen

U bent hier