h

Voor dichte deur!

14 maart 2018

Voor dichte deur!

Foto: desiree egberts

Even warm draaien. De alfa staat nu al heel lang in de kou. Getergde Alfamedewerkers hadden het plan opgevat om aan wethouder Bert Kuster te gaan vragen wanneer de toezeggingen op betere arbeidsvoorwaarden uitgevoerd gaan worden. Het duurt nu al 1.5 jaar! Met zijn allen naar het gemeentehuis waar meteen de deur op slot werd gedraaid. Een openbaar gebouw wordt op slot gedraaid.Een vreemde reactie. Dan maar buiten blijven. Muziekje erbij en zwaaien met de FNV vlaggen als vermaak en om warm te worden. De dames stonden al figuurlijk in de kou en nu is het letterlijk geworden.

Foto: Annemiek Kamphuis

Ze wilden met de verantwoordelijke wethouder praten hoe ze hun werk, net als ieder andere werknemer, met alle sociale voorzieningen kunnen uitvoeren. De Twee Kamer heeft uitgesproken dat deze constructie zeer onwenselijk is, Otwin van Dijk, nu onze eigen burgermeester, stelde hier nog Kamervragen over.

Foto: Annemiek Kamphuis

Wanneer neemt dit college zijn verantwoordelijkheid. Wanneer laat het zien dat de overheid een voorbeeldfunctie heeft en werknemers, die weliswaar officieel in dienst zijn bij hun clienten, voor fatsoenlijk loon en en normale arbeidsvoorwaarden laat werken.

Al jaren knokt de SP met de dames tegen deze schijnconstructie. Het is begonnen toen de gemeente een eigen Alfabureau had. Stop nu eindelijk eens deze constructie.

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier