h

Stop Alfaconstructie

7 maart 2018

Stop Alfaconstructie

Foto: Annemiek Kamphuis

"Wat een verdrietig en triest nieuws. Een laatste wens: stop de alfaconstructie. Al jaren strijden wij samen met thuiszorgers voor een eerlijke baan. Onacceptabel dat sociale rechten van thuiszorgers zomaar afgepakt worden", is de reactie van Lilian Marijnissen, fractievoorzitter in de Tweede Kamer en partijleider van de SP, op het nieuws dat omroep Gelderland naar buiten bracht over de wens van de doodzieke alfamedewerkster Lidy.

Dinsdag 06 maart kwam omroep Gelderland met het nieuws dat Lidy de wens heeft dat nu eindelijk de alfaconstructie moet stoppen. Lidy voert al jaren samen met haar collega's strijd voor meer zekerheid. Dezelfde rechten als medewerkers in loondienst die exact hetzelfde werk doen. Door haar ziekte werd Lidy keihard met haar neus op de feiten gedrukt.

Lidy werd vorig jaar ernstig ziek en kon niet meer werken. Omdat ze als alfahulp, een soort van zelfstandige in de thuiszorg, werkte kreeg ze maar zes weken doorbetaald. "In april 2017 werd ik ongeneeslijk ziek. Dat was een harde klap voor mij en mijn familie. In deze emotionele tijd werd ik ook nog eens geconfronteerd met het feit dat ik maar maximaal zes weken recht had op doorbetaling bij ziekte en daarna stopte het", legt Lidy uit.

Wij wensen Lidy en familie heel veel sterkte.

Reactie toevoegen

U bent hier