h

Met trots en dankbaarheid.

13 december 2017

Met trots en dankbaarheid.

Foto: Heini Peters

Woensdag 13 december om 11.30 maakte Emile bekend dat hij de Tweede Kamer gaat verlaten per 01 januari 2018. Wij vinden het jammer dat de betrouwbaarste politicus de arena verlaat maar begrijpen zijn keuze goed. Er is een tijd van komen en van gaan.

Wij, SP Oude IJsselstreek, bedanken Emile voor alles wat hij voor onze mooie partij heeft gedaan. Geregeld is hij op bezoek geweest in de Achterhoek om ons te ondersteunen in de strijd voor gerechtigheid. Emile geeft het stokje aan Lilian. Wij wensen haar veel succes met deze mooie hondenbaan zoals Emile dat aangeeft. Lilian is een harde werker en doorbijter en we hebben alle vertrouwen in haar. Sp zorgt voor de tweede vrouwelijke fractievoorzitter wat nodig is.

 

Gisteren heb ik mijn fractiegenoten laten weten dat ik begin januari de Tweede Kamer zal verlaten. Na elf jaar Kamerlidmaatschap en bijna acht jaar de SP te hebben geleid, is het nu tijd dat een ander het overneemt.

Ik heb leiding mogen geven in een tijd waarin veel is gebeurd. De SP is uitgegroeid tot een partij die op steeds meer plaatsen actief werd onder de mensen. Een volgende grote stap was voor mij om te laten zien dat we kunnen besturen. In de grote steden,
op het platteland en in de provincies maken we nu het verschil. Daar ben ik heel trots op. Hier laten we zien wat de SP in huis heeft. We zijn brutaal en we hebben soms een grote mond. Maar we zijn niet bang om - waar we kunnen - zelf de handen uit de mouwen te steken.

In de tijd waarin ik de SP mocht leiden moest de weg worden vrijgemaakt voor een nieuwe lichting SP'ers die opstond. Een nieuwe voorzitter, een vernieuwd partijbestuur
en een nieuwe fractie met veel jong talent. Met hen had ik ook graag de volgende stap in de ontwikkeling van de SP gezet: mijn SP in de regering. Dat is nu niet gelukt. Nu niet, zeg ik daar nadrukkelijk bij. Want onze tijd komt, let maar op. Voor Lilian ligt daar een prachtige taak.

Fractievoorzitter zijn, partijleider zijn, het is misschien wel de mooiste hondenbaan die je maar wensen kunt. Ik kijk terug op fantastische jaren. Drukke jaren met daarin pieken en dalen. Duizenden mensen heb ik gesproken, honderden bedrijven en organisaties bezocht. Ik ga met een glimlach over straat dankzij al die mensen die me hebben aangesproken, die hun problemen en meningen met mij hebben gedeeld.Mensen die mij altijd de motivatie gaven om door te gaan, omdat ik dan wist waar en voor wie ik het deed. Daarbij heb ik steeds heel veel steun en vertrouwen gekregen.

 

Foto: Annemiek Kamphuis

Ik wil u daar heel graag voor bedanken. Want zonder die steun van mensen
in de partij, en van betrokken mensen zoals u, zou niemand het zo lang
volhouden. Er komt nu weer een nieuwe fase aan. Een fase waarin met
nieuwe ideeën weer nieuwe grote stappen gezet kunnen en moeten worden.
Dit is het ideale moment dat ik graag en met heel veel vertrouwen ook
dat laatste stokje overdraag aan de nieuwe lichting. Ik wens Lilian en
alle anderen heel veel wijsheid en succes. Mijn deel van de missie zit
erop.

Met trots en met dankbaarheid neem ik afscheid.

Het ga u goed!

Emile Roemer

 

 

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier