h

Het lerarentekort is nu. #Ikstaak

17 december 2017

Het lerarentekort is nu. #Ikstaak

Foto: Annemiek Kamphuis

Dinsdag 12 december was het overgrote deel van de scholen dicht, leraren en ondersteund personeel hebben massaal het werk neergelegd. Voor een eerlijk salaris en een lagere werkdruk. Ziekteverzuim is hoog en er zijn bijna of geen invallers meer. Het is geen vijf voor 12 maar kwart over.

Op 5 december verliep het ultimatum van het PO-front aan Minister Slob voor 1,4 miljard euro voor het basisonderwijs.
Het kabinet weigert onomwonden voor het onderwijs te kiezen. Kiezen voor goed onderwijs is een politieke keuze.

Wij als SP steunen de eisen en strijd. Leraren moeten weer fatsoenlijk kunnen doen wat zij graag willen doen: lesgeven aan leerlingen en bijdragen aan hun ontwikkeling. Wij staan achter het onderwijs.

De motie over de salariskloof tussen het primair onderwijs en het voortgezet is verworpen. De coalitiepartijen waren tegen. D66 onderwijspartij dus ook! Zo laat D66 zien dat ze niet meer de onderwijspartij zijn die ze zeggen te zijn.

Foto: Annemiek Kamphuis

Woensdag zijn Jan Vesters, raadslid SP en Annemiek Kamphuis vz, on tour geweest bij een aantal scholen. Leraren kunnen een enqûete invullen die de SP landelijk laat rondgaan. De mogelijkheid bestaat ook om deze digitaal in te vullen via de landelijke site.

Minister Slob zegt geen geld uit te kunnen geven die hij niet heeft. Dat is logisch want Rutte heeft de 1.4 miljard aan de multinationals gegeven. Jaarlijks! Dat dit niet in goede aarde valt bij oa de leerkrachten is begrijpelijk.SP blijft strijden voor goed onderwijs.

De jeugd heeft de toekomst!

Reactie toevoegen

U bent hier