h

Beerput Nederland

10 december 2017

Beerput Nederland

Foto: Sp Apeldoorn

Beerput Nederland is een documentaire over een diepgaand onderzoek naar milieucriminaliteit in Nederland. Milieurechercheurs vertellen in de documentaire "Beerput Nederland" hoe frauduleuze afvalbedrijven al decennialang vrijwel ongestoord milieuwetgeving kunnen overtreden!

Een Delftse hoogleraar vat samen: overheid is in 20 jaar verworden van beschermer van burger en milieu tot beschermer van bedrijfswinsten.

KRO-NCRV 2 DOC geeft aan dat in 20 jaar tijd nog nooit zoveel boze en wanhopige reacties zijn geweest op de beerput in Nederland. Helaas zijn er lauwe en geen reacties van de media.

Foto: SP Apeldoorn

Cem Lacin, Tweede Kamerlid SP, heeft een hoorzitting aangevraagd die de coalitiepartijen blokkeren. Dit omdat ze meer informatie nodig hebben en een kabinetsbrief willen! Ongelooflijk. Een hoorzitting is er juist voor meer informatie, ook van milieucriminelen.

Minister Van Nieuwenhuizen reageert in haar brief aan de Tweede Kamer op de documentaire heel teleurstellend en neerbuigend. En dat na stelselmatig wegbezuinigen milieuinspectie. Ze schrijft met geen woord over verdachte bedrijven die meeschrijven aan milieuwet!

We hebben de documentaire gezien en als u die nog niet gezien hebt, raden wij u aan deze te bekijken. Het gaat over onze toekomst. De link staat hieronder. Laten we van de beerput geen doofpot maken.

http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/415951/2doc.html

https://www.2doc.nl/documentaires/series/2doc/2017/december/beerput-nede...

Reactie toevoegen

U bent hier