h

Werkzaam in basisonderwijs? Help ons door enquête in te vullen.

8 oktober 2017

Werkzaam in basisonderwijs? Help ons door enquête in te vullen.

Foto: Jelle Hengeveld

Meer dan 60.000 meesters en juffen verzamelden zich 05 oktober 2017 in het Zuiderpark in Den Haag. Bijna elke basisschool in Nederland hield de deuren gesloten, want het onderwijs staakte, voor een beter salaris en tegen de veel te hoge werkdruk. SP-leider Emile Roemer – zelf oud-docent – steunt de actievoerders volkomen: ‘Al veel te lang wordt de roep van meesters en juffen genegeerd. Klassen puilen uit, de administratie neemt alleen maar toe en het salaris blijft achter. Zij doen zulk belangrijk werk voor de toekomst van onze kinderen; wij mogen hun oproep niet negeren.

Foto: Jelle Hengeveld

Een van de 60.000 demonstranten was de schoonmoeder van ons lid Jelle uit Varsseveld, werkzaam op Frans ten Bosch basisschool in Lichtenvoorde. Opkomend voor de toekomst van het onderwijs. Er melden zich weinig studenten aan bij de pabo’s. Het ziekteverzuim is hoog en groeit, het lerarentekort groeit, en de leerkrachten raken op. Dus actie! Geweldig hoeveel leraren op zijn gestaan om de politiek duidelijk te maken dat het zo niet verder kan.

Foto: Jelle Hengeveld

Bent u zelf werkzaam op een basisschool? Wij vragen meesters en juffen om ons te helpen hun problemen aan te pakken. Dat kunnen wij niet zonder u! Mocht u onderstaande enquête in willen vullen, dan beloven wij dat we met uw suggesties in de Tweede Kamer aan de slag gaan:                   https://sp.nl/poinactie

Reactie toevoegen

U bent hier