h

Doe mee met de campagne Tweede Kamerverkiezingen 2017

28 december 2016

Doe mee met de campagne Tweede Kamerverkiezingen 2017

Foto: Annemiek Kamphuis

Voor veel mensen mag 2016 snel afgelopen zijn. Een jaar vol wereldwijde rampen, aanslagen, verharding van het debat. En vaak ook een zwaar jaar waarin, volgens de cijfers, de economie weer aantrekt, maar de ‘gewone’ vrouw/man daar niets van heeft gemerkt. Laten we hopen dat in 2017 de omslag naar een socialere wereld, waarin de rijkdom eerlijker verdeeld wordt, plaats vindt. Om te beginnen met de verkiezingen in Nederland!

Foto: Annemiek Kamphuis

Vraag de gemiddelde Nederlander wat op dit moment het grootste probleem is en het antwoord zal in de hoek van buitenlander, immigratie, islam en aanslagen liggen. Hoe groot en ingrijpend de situatie rondom aanslagen en vluchtelingenstromingen ook zijn, laat dit zien dat de framing van de angstpartijen en media goed heeft gewerkt. Het leidt ons af van de echte problemen.

Die komen van meer dan twintig jaar neo-liberaal beleid. De markt, die alles zou regelen, denkt vooral aan zichzelf en laat mensen die niet mee kunnen komen (lees: geld genoeg hebben om alle klappen zelf op te kunnen vangen) aan hun lot over. Iedereen die afgelopen weken de documentaire serie ‘Schuldig’ heeft gevolgd heeft kunnen zien hoe een ziekte, een kleine betalingsachterstand, een klein foutje binnen een paar maanden tot enorme financiële problemen kan leiden. Problemen waar de vluchtelingen of de islam niets mee van doen hebben.

Veel van onze leden hebben hier ook mee te maken. De kosten van zorg, opleiding voor de kinderen, wonen en leven lopen steeds verder op. De overheid heeft zich teruggetrokken als het gaat om mensen helpen. Erger nog, de belastingdienst, gemeenten en landelijke overhead staan vooraan als het gaat om het sturen van de deurwaarder zodra de rekening niet meer kan worden betaald.

Foto: Annemiek Kamphuis

De SP heeft altijd de focus gehouden op deze problemen. In Amsterdam zijn er onder SP wethouder Arjan Vliegenthart veel persoonlijke regelingen voor armoedebeleid ontstaan. Met het Nationaal Zorgfonds laat de SP zien hoe de zorg betaalbaar kan blijven. Een fatsoenlijk betaalde baan voor iedereen, betaalbare woningen en betaalbare zorg. Daarmee lossen we de problemen van de gemiddelde Nederlander op.

Foto: Peter de Vos

Natuurlijk moeten mensen die als vluchteling in Nederland komen wonen snel onze taal leren, werk vinden en integreren. Maar hen de schuld geven van alle ellende die door het neo-liberale beleid wordt veroorzaakt is te makkelijk!

Een gewoon mens in de slangenkuil die de Haagse politiek is, hebben we nodig. Emile komt in de peilingen als meest betrouwbare en bij zichzelf blijvende politicus uit de bus.

Ik denk dat de wereld snakt naar ‘gewone’ mensen als Emile. De bokito’s op de apenrots, zoals Wilders, Trump en Poetin brengen de wereld niet veel goeds. We hebben meer echte mensen nodig! Mensen die luisteren en iedereen bed bad brood en een dak boven hun hoofd gunnen.

Foto: Fred Gertsen

Doe mee met de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen 2017.

Neem voor meer informatie contact op met Annemiek Kamphuis:

06 82 28 05 66 of miek.roes@hotmail.com

Reactie toevoegen

U bent hier