h

Genoeg van boete op ziek zijn!

15 mei 2016

Genoeg van boete op ziek zijn!

Foto: Fred Gertsen

Zaterdag 14 mei zijn we op pad geweest in Silvolde om de mensen te polsen over het eigen risico in de zorg. 

"Zo'n oneerlijke, belachelijke hoge eigen risico! Zorgmijding is het gevolg. Een zorgfonds zonder eigen risico gaat je nooit lukken”, waren enkele reacties van de Silvoldenaars.

 

Het afbreken van de zorg is voor veel mensen een groot probleem. Het betalen van de onnodig hoge premies met eigen risico bezorgt veel mensen schulden. Dagelijks zijn ze bezig hoe ze dat af moeten lossen, terwijl het innen maar doorgaat. Ergerlijk was ook dat de zorgverzekeraars zoveel geld op de plank laten liggen. Ruim een miljard winst maken de zorgverzekeraars elk jaar. Dit geld wordt niet besteed aan goede zorg, maar verdwijnt in de zakken van de vier grote verzekeraars. Daar bovenop besteden de verzekeraars jaarlijks ruim 500 miljoen aan reclame. Inwoners van Silvolde vinden dat het anders moet. Zoals de zorg nu georganiseerd is, gaat het helemaal fout.  

 

Foto: Fred Gertsen

Medicijnen waarvan mensen afhankelijk zijn moeten naast de hoge premie en eigen risico betaald worden, de keukentafelgesprekken zijn geweest en daarin speelde bezuinigen een grote rol. Helaas geen maatwerk. Een enkeling vond het eigen risico prima, omdat al het geld toch naar de vluchtelingen gaan. De logica ontgaat ons enigszins.  

 

Een nationaal zorgfonds zonder eigen risico vindt de meerderheid een goed plan. Graag willen vele mensen een steentje bijdragen om dat uiteindelijk te bereiken.  

Zonder onnodige bureaucratie en kostenverhogende concurrentie. Zonder torenhoge salarissen voor zorgbobo’s. Samen bouwen aan een nationaal zorgfonds zonder eigen risico. Betaalbare en betere zorg! Voor iedereen. 

Reactie toevoegen

U bent hier