h

NIEUWE CAO VOOR DE SOCIALE WERKVOORZIENING! ACTIE VOEREN LOONT.

30 december 2015

NIEUWE CAO VOOR DE SOCIALE WERKVOORZIENING! ACTIE VOEREN LOONT.

Foto: A.Kamphuis

Geachte SP-ers.

We hebben goed nieuws gekregen!

Namelijk er ligt een principeakkoord voor een nieuwe Cao Sociale Werkvoorziening(SW).

Wat houdt dit in:

  • De zorgplicht die uit de wet wsw (wet sociale werkvoorzieningen) gehaald is hebben wij terug. Dit door het in de CAO te zetten.Wat houdt de zorgplicht in? De zorgplicht houdt in dat alle mensen met een SW indicatie aangepast werk moeten hebben en niet thuis komen te zitten.Dit worden de gemeentes nu verplicht.Tijdelijke contracten omgezet worden in een vast contract.
  • Loonsverhoging. Dit is nog wel een puntje waar er minder zekerheid is. Namelijk VNG vond in eerste instantie dat de lonen nooit meer verhoogd moesten worden.Het hele loongebouw zakte daardoor onder water.Dit kwam omdat er bezuinigd werd op het LPO(loon-prijs ontwikkeling)
  • Foto: FNV
    De drie onderhandelaars: Peter Wiechmann (FNV), Van Olden (VNG) en Alie de Jong (CNV)

Staatssecretaris Klijnsma heeft nu onder politieke druk, waaronder SP-kamerlid Sadet Karabulut , toegezegd dat er structurele loonsverhoging komt.De gemeentes krijgen nu jaarlijks extra geld.Het percentage van deze loonsverhoging staat niet vast. Dat wordt bepaald door het Centraal Plan Bureau(CPB).Wel is zeker dat het loon niet meer onder het wettelijk minimum (WML)mag komen.

  • De eindejaarsuitkering is gestegen van 3 tot 3,75%.En alle werknemers die in maart in dienst zijn van een SW-bedrijf krijgen een bonus van 325 euro bruto als je fulltime werkt.Hoe minder je werkt hoe minder je bonus zal zijn.

Door de vele acties hebben we dit kunnen bereiken.Een geweldig kerstcadeau.Daarom wil ik dan ook alle SP-ers bedanken die ondersteuning geboden hebben bij de acties.

Bianca Wilke-Besselink

SP-Oude IJsselstreek.

Reactie toevoegen

U bent hier