h

Kerstgroet van de SP Oude IJsselstreek

19 december 2015

Kerstgroet van de SP Oude IJsselstreek

Foto: frederik / gertsen

 Prettige kerstdagen en een gezond en sociaal 2016 wenst u de SP Oude IJsselstreek toe. Het gezonde en sociale daar hebben we aandacht voor gevraagd. Met warme chocolade melk en kerstkaarten van de thuiszorgorganisatie TSN zijn we op pad geweest.

Zaterdagmorgen zijn Annemiek, Jan, Maurits en Fred rond 11.00 uur gestart om aandacht te vragen voor de ontstane situatie bij de thuiszorgorganisatie TSN. Het is

Foto: frederik / gertsen
ronduit beschamend wat er op verschillende vlakken hierbij gebeurt. TSN is onderdeel van facilitair bedrijf AGD met in totaal ruim 50000 medewerkers en een jaaromzet van ruim 900 miljoen euro. Bij de thuis zorgorganisatie TSN werken 12000 medewerkers. Eigenaresse Monique Riemsdijk heeft een geschat vermogen van ruim 110 miljoen euro. TSN gijzelt nu de politiek en de bonden over de ruggen van de thuishulpen en patiënten over een verkapte staatssteun en afbraak van de lonen. Het is nu, dat een aantal gemeentes versneld betaald hebben anders was het een onvermijdelijke faillissement geworden. TSN heeft jarenlang agressief en risicovol de thuismarktwereld veroverd. Waar concurrenten de afgelopen jaren sneuvelden en hun thuishulp moesten afstoten met extra kosten, nam TSN gretig personeel over zonder voorzieningen te treffen voor te verwachten ontslagen. Waar de tarieven toch al onder druk stonden, schreef TSN onder de prijs in om aanbestedingen te winnen. Met succes: TSN is nu veruit de grootste aanbieder geworden van thuishulp in Nederland. En die positie als marktleider gebruikt het concern nu om de politiek onder druk te zetten: als Van Rijn niet over de brug komt, is niet duidelijk hoe het verder moet met tienduizenden thuishulpen en hun cliënten. Het is te gek voor woorden: het management heeft op geen enkele manier geld ingeleverd, maar verwacht wel dat dit kan over de ruggen van thuishulpen en patiënten. Wanneer grijpt Martin van Rijn eindelijk in? Rond 13.00 uur was de actie afgelopen en die was zeer geslaagd. We willen iedereen nog bedanken voor de inzet van het afgelopen jaar.

Foto: frederik / gertsen

Reactie toevoegen

U bent hier