h

Opleiding volbracht!

8 december 2013

Opleiding volbracht!

Met een grootse finaledag in theater Diligentia, in Den Haag, werd de tiende groep van 30 opleiding afgesloten. De twaalf overgebleven cursisten hielden een speech voor de volle zaal over een controversieel onderwerp binnen de SP. Maurits Gemmink, voorzitter van de SP Oude IJsselstreek, was een van hen. Een gloedvol betoog over het belang van het opfrissen van de communicatie van de SP kreeg hij het applaus en de bloemen. Twee jaar opleiding, onder leiding van Renske Leijten en Vincent Mulder, zijn volbracht!

Dat slechts twaalf van de dertig over zijn gebleven toont aan dat het een pittige opleiding was. De groep van 30, ooit begonnen als het 'klasje van Jan (Marijnissen)' is de meest brede opleiding binnen de SP. Alle aspecten van het politieke vak komen voorbij. De twaalf finalisten zijn dus klaar voor het grote werk binnen de SP, van bestuurswerk tot volksvertegenwoordiger.

Nu zijn de mensen die voor de groep van 30 worden uitgenodigd al actief binnen de SP. De groep bestond uit Voorzitters, fractievoorzitters en fractiemedewerkers uit Provinciale Staten en Tweede Kamer. Het was een mooie mix tussen jong en oud. Dat de meerderheid af is gevallen heeft verschillende oorzaken. Twee jaar lang iedere maand een zaterdag op cursus is een grote aanslag op je beschikbare tijd. Daarnaast moet de manier van opleiden je liggen. Binnen de groep van 30 wordt niet altijd even zachtzinnig met je omgegaan. De teokomstige SP politicie moeten tegen een stootje, en dus ook tegen kritiek, kunnen.

Maurits Gemmink tijdens zijn speech op de finaledag van de groep van 30

'Ik heb het met veel plezier gedaan' zegt Maurits zaterdagmiddag na afloop. 'Het was een enorme aanslag op m'n vrije tijd. Zeker als je weet dat je afdeling aan het buurten is of op een markt staat en jij heel Nederland doortrekt voor de opleiding was het wel eens lastig. Er zitten maar vier zaterdagen in een maand en je wilt ook wel eens een zaterdag naar de hockeywedstrijd van je dochter kijken. Maar we hebben een vreselijk interessante tijd gehad. Met name het debatweekend en de mediatrainingen waren erg leerzaam. Met Renske Leijten lag ik regelmatig in de clinch tijdens discussies, maar daar leer je van. Nu heb ik weer een zaterdag in de maand extra voor de SP Oude IJsselstreek en dat is goed, want de verkiezingen komen er aan!'

Reacties

Maurits van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat. grote klasse. We zullen veel van je horen in de toekomst, dat is zeker na deze cursus. En ja we moeten ook veel van ons laten horen want erg is nog veel uit te leggen. Ook de felicitaties namens de overige bestuursleden en kaderleden vanuit Berkelland.

Reactie toevoegen

U bent hier