h

Een gezond, gelukkig, sociaal en strijdbaar 2014!

30 december 2013

Een gezond, gelukkig, sociaal en strijdbaar 2014!

SP Oude IJsselstreek wenst iedereen een gezond, gelukkig, sociaal en strijdbaar 2014. Met iedereen bedoelen we echt iedereen: jong en oud, sterk of zwak, klein en groot, arm en rijk.

Nederland staat momenteel stil. Sociale zekerheden worden afgebroken onder het mom van eigen verantwoordelijkheid, dwangarbeid is weer ingevoerd, de huren worden onbetaalbaar, de huizen onverkoopbaar, zorgverzekeraars die totaal geen affiniteit met zorg hebben bepalen waar je je zorg gaat krijgen, banen als de thuiszorg, horeca, taxichauffeurs worden ondergewaardeerd, “verplichte” vrijwilligers en overbelaste mantelzorgers willen ze inzetten om werk te doen waar anderen voor gestudeerd hebben, steeds meer mensen verliezen hun baan, cao’s worden niet meer afgesloten, politieke partijen sluiten akkoorden waar de gewone mens niet beter van wordt, bijna alle partijen helpen VVD en PvdA het afbraak beleid voort te zetten, solidariteit tussen mensen wordt hierdoor de das omgedaan. Kortom je verliest snel je regie over je leven. De rijken hebben het goed voor elkaar, ze worden steeds rijker terwijl de armen steeds armer worden. Steeds meer mensen moeten gebruik gaan maken van de voedselbank.

Maar 2014 is een verkiezingsjaar. Eerst de gemeentelijke verkiezingen en dan de Europese. Voor SP Oude IJsselstreek wordt dit een belangrijk jaar.  Voor het eerst kunnen de inwoners stemmen op een nieuwe sociale partij: SP. Wij zijn druk met de voorbereidingen , het programma is inmiddels klaar en de kandidaten lijst is samengesteld. Wij hebben een mooie lijst met sociale mensen die zich met hart en ziel gaan inzetten om een mooiere wereld te maken voor elke inwoner.  Elke stem is belangrijk, elke stem telt mee. We horen geregeld mensen zeggen we ondergaan alles maar want het heeft toch geen zin om te strijden of het heeft toch geen zin om te stemmen. Niets is minder waar.

Kijk maar eens naar de acties van de thuiszorg, inmiddels de belangrijkste politieke gebeurtenis van 2013. Dan hebben we meteen een grote belangrijke actie te pakken. Laat staan elke kleine actie die niet zo breed uitgemeten wordt.

Wij vragen U om goed te kijken welke partij het beste voor u opkomt en uitpakt. Als u dan uw stem laat horen, kan dat veel ergernis en ellende voorkomen.

Reactie toevoegen

U bent hier