h

Wie zijn de thuiszorgmedewerkers? Wij…..

9 december 2012

Wie zijn de thuiszorgmedewerkers? Wij…..

Donderdag 22 november togen wij naar een raadsrotonde in de Dru om te horen welke kritische vragen er over de plannen van de Oude IJsselstreek over de toekomst van de zorg zou worden gesteld aan het college van de Oude IJsselstreek. Wij, de thuiszorgmedewerksters van Montferland en enkele SP-leden.

Spandoeken werden uitgerold en het college liep langs de thuiszorgmedewerksters, ondersteund door de SP die hart voor de zorg hebben, de Dru binnen.

Burgemeester Alberse probeerde een thuiszorgmedewerkster nog gerust te stellen door meelevendheid te tonen. PvdA wethouder John Haverdil werd aangesproken op zijn verantwoordelijkheid als wethouder. Hij is immers akkoord gegaan met de bezuinigingen die nu worden doorgevoerd. Hij vind onze actie geweldig en staat er helemaal achter. Maar er voor zorgen dat de dames van de thuiszorg een fatsoenlijke baan houden, daar kan (wil) hij niks aan doen. Als wethouder kan juist hij zijn collega’s aanspreken op foute keuzes en proberen ze terug te draaien.

Het werd een teleurstellende avond. De antwoorden op de vragen die gesteld waren, voegden niets toe. Het Alfabureau stopt, maar gaat gewoon door onder een andere naam en de gemeente gaat door met de afbraak van de thuiszorg.

U bent hier