h

Jaarbeurs puilt uit tijdens actie strijd voor thuiszorgmedewerkers.

13 december 2012

Jaarbeurs puilt uit tijdens actie strijd voor thuiszorgmedewerkers.

Maar liefst 700 thuiszorgmedewerkers en medewerkers van andere zorgvormen hebben gehoor gegeven aan de oproep om naar de Jaarbeurs in Utrecht te komen. De komende tijd versterken thuiszorgmedewerkers hun strijd voor goede thuiszorg. Steeds meer vrouwen verenigen zich in Wij zijn de Thuiszorg-actiegroepen.


 

'Wie is de thuiszorg? Wíj zijn de thuiszorg! Waar is de thuiszorg? Hier is de thuiszorg!’ 'Waarom zijn we hier met elkaar? Om te laten zien dat de vernietigende plannen voor de thuiszorg grote consequenties hebben voor 100.000 thuiszorgmedewerkers en alfahulpen. Zij dreigen hun baan kwijt te raken. Met alle gevolgen van dien. En een veelvoud aan ouderen, gehandicapten en chronisch zieken dreigt hun vertrouwde hulp te verliezen. De eerste stap in de zorgketen verdwijnt als jullie belangrijke werk niet meer uitgevoerd kan worden.'

Schrijnende verhalen van thuiszorgmedewerkers zelf illustreren de problemen. Het is doodstil als enkele vrouwen de microfoon pakken en vertellen over de cliënten waar zij zich voor inzetten. 'Als wij niet meer komen, niet meer signaleren en vervolg geven aan de problemen die we tegen komen, dan ziet het er heel erg slecht uit voor onze cliënten. Dat doet ons pijn', aldus een thuiszorgmedewerker. 'Niet alleen onze cliënten zijn de dupe', vult een andere thuiszorgmedewerkster aan. 'Wij moeten salaris inleveren of raken onze baan kwijt. Door de aanbestedingen of door de extra bezuinigingen die nu volgen, gaat ook mijn privéleven er anders uitzien. Rutte is een moordenaar was ook een uitspraak van een aangeslagen thuiszorgmedewerkster.

Thuiszorgmedewerkers van Montferland en SP Oude IJsselstreek zijn getuige geweest van deze mooie strijdbare dag. Esther uit ‘s-Heerenberg heeft duidelijk laten horen wat zij van de plannen vond. Ze kreeg een luid applaus en complimenten van Renske Leyten.

Wij gaan een thuiszorg Achterhoek organiseren om een vuist te kunnen maken tegen deze verschrikkelijke bezuinigingen.


 

U bent hier