h

Gerard Hubers ontvangt ‘Orde van de Rijpe Tomaat’.

9 december 2012

Gerard Hubers ontvangt ‘Orde van de Rijpe Tomaat’.

Gerard Hubers, de ‘Nestor van onze SP afdeling’, heeft de edele leeftijd van 65 jaar bereikt. Onze eminence grise uit Varsseveld stond aan de wieg van de SP Oude IJsselstreek en is nog steeds van groot belang voor de afdeling. Gerard is namelijk, naast penningmeester, het oliemannetje van onze club. Hij weet wat wie wie is en waar we even aandacht aan moeten besteden. Vandaar dat hij is verheven tot de ‘Orde van de Rijpe Tomaat’.


De SP kent niet veel eretekenen. Dat past ook niet bij een politieke partij waarbij iedereen belangrijk is. Maar soms moeten we daarvan afwijken, zeker als het om iemand als Gerard gaat. Zoals gezegd, de SP kent slechts de gouden tomaat als ereteken. Ondanks dat Gerard voor ons goud is past die onderscheiding niet echt bij het behalen van de pensioenleeftijd. Daarom kwam bij ons de term ‘rijp’, normaal gebruikt als het gaat om dames op leeftijd, in combinatie met ‘tomaat’ als beter uit de bus.



De titel, waarbij een, door Annemiek geschreven gedicht, een fraaie oorkonde en een beeldje hoorde’ werd aan Gerard uitgereikt tijdens de viering van zijn vijfenzestigste verjaardag. Gerard was duidelijk blijverrast met deze eer. Dat hij nu van ‘Drees’ mag trekken (een van de weinige goede PvdA dingen die we nog hebben, al zaagt dezelfde PvdA op dit moment behoorlijk aan de poten van de AOW) is prettig, maar een rijpe tomaat had hij niet verwacht. En het gedicht zag hij ook niet aankomen. Normaal is Gerard zelf de huisdichter van de SP, deze keer mocht hij toehoren.

Gerard heeft aangekondigd dat hij minimaal honderdvier gaat worden. ‘Dan heb ik de inleg van de WAO premie terugverdiend’ zegt hij. Daarom gaan we alvast aan de slag met het maken van het beeldje behorende bij de ‘orde van de gerimpelde tomaat’, welke hij tegen die tijd gaat ontvangen.

U bent hier