h

Eerste stap is gezet………….

10 november 2012

Eerste stap is gezet………….

Als donderslag bij heldere hemel heeft de gemeente ineens besloten om te stoppen met het eigen alfabureau. Waarschijnlijk werd het hun te heet onder de voeten door alle kritische vragen die de SP heeft gesteld en acties met de thuiszorgmedewerkers ondersteund door Abva Kabo en SP.


 

Op 07 november 2012 laat de burgemeester en wethouders via een persbericht weten dat het eigen alfabureau per 01 januari 2013 stopt. Sinds 2009 had de gemeente een alfabureau die ondersteuning bood op administratief gebied aan de goedkopere huishoudelijke hulpen. Zij geven aan dat het voortaan aan de markt wordt overgelaten. SP heeft er geen vertrouwen in dat dat goed gaat komen.

Het eigen alfabureau van de gemeente heeft veel negatieve reacties ontvangen, omdat het concurreerde met huishoudelijke hulpen die in dienst zijn van zorginstellingen. Zoals je weet hebben Alfahulpen geen rechten!!! Verbazingwekkend dat er verschillende Achterhoekse gemeenten er gebruik van maakten.

Het alfabureau gaat echter gewoon verder, onder een andere naam. Het lijkt erop dat de ambtenaar die er nu verantwoordelijk voor is voor zichzelf begint en de hele handel overneemt.

Aanstaande maandagavond organiseert De Gelderlander een debat over de toekomst van de huishoudelijke verzorging. In de nieuwe kabinetsplannen staat dat thuiszorg alleen nog wordt vergoed voor mensen die zelf niet de middelen hebben om die te betalen. Dit gaat enorme consequenties hebben voor de huishoudelijke verzorging. Daarnaast speelt natuurlijk de ontwikkeling met de alfaconstructie.

Aan het debat doen mee: wethouder Wybe Rijnsaart, Maarten van Rixtel, voorzitter Raad van Bestuur Sensire, Otwin van Dijk, 2e Kamerlid voor de PvdA en Marian Beldsnijder van Abva Kabo.

Het debat begint om 20.00u en vindt plaats in De Radstake, Twenteroute 8 in Heelweg (7055 BE).

Thuiszorgmedewerkers, SP Oude IJsselstreek, Montferland en Winterswijk zijn aanwezig met spandoeken, folders.

SP houdt de vinger aan de pols en blijft de mensen informeren wat er speelt. En blijven de thuiszorgmedewerkers ondersteunen samen met de Abva Kabo.

U bent hier