h

Weer terug in de Vogelbuurt…..

1 juni 2012

Weer terug in de Vogelbuurt…..

Eind december 2010/ begin 2011? is de gemeente Oude IJsselstreek met Wonion het project ‘ Vogelbuurt vernieuwt’ gestart. Deze wijk ondergaat een grote opknapbeurt.
Omdat er met de communicatie van de bewoners in de wijk met Wonion nogal wat mis is gegaan heeft SP een buurtonderzoek uitgevoerd aan de hand van een enquête. Daaruit bleek o.a dat 52% van de bewoners vond dat ze niet voldoende werden geïnformeerd over het project en 89% vond het aanbod van vervangende woningen niet voldoende. Wonion heeft SP beterschap beloofd.


Hoogste tijd om weer op onderzoek uit te gaan. Op zaterdag 26 mei hebben een vijftal SP’ers daar gehoor aan gegeven en zijn de woonwijk in gegaan om de proef op de som te nemen. Een gemêleerde woonwijk met gerenoveerde, nog niet gerenoveerde woningen, koophuizen, anti-kraakpanden en leegstaande stulpjes.

Uit het onderzoek blijkt dat in de nieuwe woonwijk ‘de bomenbuurt’, klachten zijn over de afwerking, uitgevoerd door bouwbedrijf Klomps. De eerste drie maanden kunnen mensen met klachten terecht bij het bouwbedrijf Klomps, daarna komt Wonion in beeld.Bewoners van de anti-kraakpanden weten niet hoelang ze gebruik kunnen maken van de woning. Als ze eruit moeten, krijgen ze dat twee weken van te voren te horen. Beloofd is dat ze tot 2015 in het huis kunnen blijven wonen.

In de Vogelbuurt zijn de meeste mensen erg tevreden met de renovatie. Ze zijn goed geïnformeerd door Wonion en hebben de door Wonion georganiseerde bijeenkomsten bezocht. Een tweetal mensen vonden dat niet. Wat naar voren kwam was dat de leverancier van de kunststof kozijnen failliet is. Door een verkeerde afstelling van de ramen in een aantal huizen, kunnen ze deze maar op een kiertje zetten. Zeker op zo’n prachtige zonnige dag als zaterdag is dat vervelend. Het probleem wordt afgedaan met het antwoord dat het standaard ramen zijn.

‘Vogelbuurt vernieuwt’ loopt tot 2016. Zoals eerder aangegeven blijft SP het project volgen.

U bent hier