h

De winnaar van 2011!

20 december 2011

De winnaar van 2011!

De SP mag zich een van de winnaars van 2011 noemen. Emile Roemer is volgens het volk de politicus van het jaar. Volgens Maurice de Hond maakt de SP met maar liefst 8 zetels de grootste groei door in zijn peiling en TIME MAGAZINE roept 'de demonstrant' uit tot de persoon van het jaar. De SP Oude IJsselstreek weet wat demonstreren is! Wij zijn een van de weinige bewegingen in onze gemeente die gebruik maken van het demonstratierecht. Een mooi jaar dus voor ons, of...


Het is mooi tot winnaar van 2011 te worden verklaard, maar eigenlijk schiet niemand daar wat mee op. Nederland is de grote verliezer. We mogen 18 miljard bezuinigen en daar komt dankzij de euro crisis nog eens 10 miljard bij. Iedereen, en vooral mensen aan de onderkant van de maatschappij, gaat daar de gevolgen van merken. We worden geregeerd door een groep mensen die de zorg, onderwijs en het sociaal besteld tot op het bot uitkleden, maar de hypotheekrente-aftrek voor de rijken ten koste van alles overeind wil houden. Europa is belangrijker dan de kleine kernen op het platte land. Zolang deze regering er zit zijn we allemaal verliezers.

Is dat een reden bij de pakken neer te zitten? Nee, wij gaan door met opkomen voor de zwakkeren in de maatschappij. Woensdag 8 juni organiseerden wij de grote actie rond het VNG congres in Ulft. 10 december was er de grote manifestatie 'Armoede werkt niet' in Den Bosch. Daar lieten 65.000 mensen die in de sociale werkplaatsen werken of die afhankelijk zijn van een uitkering zien dat zij niet over zich heen laten lopen. In Oude IJsselstreek heeft de SP pijnlijk gelijk gekregen met haar kritiek op het financiƫle beleid van het college van B&W. We staan op het randje van de afgrond, zijn 'Vijf voor artikel 12 gemeente'. Daarnaast hebben we handtekeningen opgehaald voor het openhouden van de zwembaden. Dat de wethouder niet op kwam dagen op de afspraak waarop we deze handtekeningen aan zouden bieden zegt veel over onze gemeente. Burgerparticipatie vindt men hier prachtig, zolang de burgers maar geen kritiek op de gemeente hebben. Arrogantie van de macht, maar we geven de wethouder nog een kans. Hij kan de mening van 4300 burgers niet ontlopen. 27 december gaan we met z'n allen naar het gemeentehuis en dan mag hij zich verantwoorden voor zijn beleid.

2012 wordt een zwaar jaar voor veel mensen. De gevolgen van de crisis zullen snel duidelijk worden. Het wordt dus een druk jaar voor ons SP'ers. Wij zullen klaar staan voor degene die onze hulp nodig hebben. Het zou mooi zijn als de SP eind 2012 weer de grote winnaar is. Als actieve partij midden in de samenleving, maar vooral in de 2e kamerverkiezingen. Daarvoor kunnen we iedereen gebruiken. Doe mee en sluit je aan bij de SP!

U bent hier