h

Zwembadwereld bezorgd om zwembaden Oude IJsselstreek

12 augustus 2011

Zwembadwereld bezorgd om zwembaden Oude IJsselstreek

De SP Oude IJsselstreek is niet de enige partij die zich ongerust maakt over de zwembaden in onze gemeente. Het Nationaal Platform Zwembaden maakt zich zorgen over de drie zwembaden die de gemeente Oude IJsselstreek rijk is. In een artikel op Zwembadbranche.nl stelt het platform dat zeker 60 van de 750 gemeentezwembaden (onderzoek van RTL Nieuws) met sluiting worden bedreigd. Daaronder vallen ook De Blenk, het van Pallandtbad en zwembad de Paasberg. Opvallend is dat ook de Paasberg ook door RTL wordt genoemd als met sluiting bedreigd zwembad. In Terborg gaat men er vanuit dat zij een geheel nieuw overdekt zwembad 'de Paasberg' gaan krijgen.


Volgens de gemeente Oude IJsselstreek is er echter niks aan de hand. De gemeente buigt zich slechts over de toekomst van de zwembaden van Oude IJsselstreek. De uitslag daarvan kan nog alle kanten op. De SP weet wel beter. Het geld in de gemeente is op en dan zijn de zwembaden makkelijke bezuinigingsposten. Het Nationaal Platform Zwembaden ondersteund de mening van de SP. Volgens woordvoerder Ronald ter Hoeven is het een ramp als de zwembaden sluiten. De gemeenten moeten naar creatieve oplossingen zoeken om de zwembaden open te houden. De SP Oude IJsselstreek heeft inmiddels ruim 4000 handtekeningen opgehaald voor het behoud van de zwembaden.

De SP vindt het schandalig dat de gemeente de zwembaden wil sluiten. Deze gemeente geeft enorme bedragen uit aan cultuur- en bouwprojecten. Luchtfietserij van Lokaal Belang, PvdA en VVD, gericht op het trekken van nieuwe inwoners naar onze gemeente. Helaas ontloopt de gemeente de krimp in de Achterhoek niet, maar het geld is wel uitgegeven. Het geld is nu op en daar zijn basisvoorzieningen als de zwembaden het slachtoffer van. De zwembaden zijn essentieel voor zwemles en ouderensport. Veel ouderen trekken wekelijks hun baantje in het zwembad en daardoor blijven ze langer fit. Zwemles in een waterrijk land als Nederland is essentieel. Nu al zijn de wachtlijsten voor zwemles lang. Als de gemeente de zwembaden gaat sluiten waar moeten de zwemlessen dan naar toe?
Het complete stuk, met een lijst van bedreigde zwembaden (opgesteld door RTL Nieuws), valt te lezen op: www.zwembadbranche.nl/artikelen/sluiting-zeker-60-zwembaden-dreigt Op deze site staat ook een filmpje van RTL nieuws over de dreigende sluiting van zwembaden in Nederland.

U bent hier