h

SP Beuningen helpt 4daagse-wandelaars

25 juli 2011

SP Beuningen helpt 4daagse-wandelaars

Het jaarlijkse wandelspektakel, de 4daagse van Nijmegen, trok afgelopen week weer door het land van Maas en Waal. Voor de SP Werkgroep Beuningen reden om met bekers drinken langs de kant te gaan staan. En daar zijn de wandelaars erg blij mee, want Beuningen ligt op 10 kilometer van de finish in Nijmegen en op dat punt is alle support welkom. Ook voor Maurits Gemmink, van de SP Oude IJsselstreek. Hij liep zijn 13e vierdaagse en was wel toe aan enige verzorging.


'Ik wist dat de SP in Beuningen zou staan dus ik had mijn rust daar gepland. Ze hadden naast limonade ook koffie en daar was ik wel aan toe. De 50 kilometer start 4.00 's nachts op de weden in Nijmegen. Daar begin ik altijd met een kopje koffie, maar tijdens het wandelen neem ik liever iets hartigs zoals soep. In Beuningen was ik rond 11.00 uur en dan wordt je een beetje flauw. Koffie helpt dan wel, maar misschien is het een idee voor de SP om volgend jaar met de soep-express langs de kant te gaan staan. Je zweet veel zout uit en dan is soep een goede aanvulling...'



De SP had de handen vol aan het aanmaken en uitdelen van limonade. 'Daar heb ik ze helaas niet mee kunnen helpen, maar het deed mij denken aan onze actie van vorig jaar. Daarbij stonden we met natte tomaten-sponsjes bij de intocht van de avondvierdaagse in Ulft. Erg goed om de wandelaars te kunnen helpen!' Wij zijn socialisten en dus altijd bereid mensen te helpen. Ook met zo'n 'feel good actie' voor 40.000 wandelaars. Mede dankzij de steun van de SP Beuningen heeft Maurits de vierdaagse probleemloos uitgelopen.


U bent hier