h

AOW-partnertoeslag per 1 augustus omlaag

3 juli 2011

AOW-partnertoeslag per 1 augustus omlaag

Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) kan per 1 augustus een korting van 10 procent doorvoeren op de AOW-partnertoeslag voor 65-plussers met een jongere partner, schrijft "Elsevier Financieel en Fiscaal”.
De hele informatie is te vinden op: http://vedm.net/click2?l=55wHh&m=L68mU&s=3OktZ .


SLINKS

Dit kabinet is onnavolgbaar en onstuitbaar in het bedenken van aanslagen op het inkomen van mensen, die op de één of andere manier afhankelijk zijn van een uitkering. Een uitkering, waarvoor de samenleving jarenlang premie heeft betaald, maar waarvan de pot niet zorgvuldig beheerd is.Ook in een omslagstelsel moet de beheerder, hier de overheid, rekening houden met mindere tijden. De bomen groeien nu eenmaal niet tot in de hemel.

ONBETROUWBAAR

Geert Wilders was voor de verkiezingen, nu ruim een jaar geleden, faliekant tegen verhoging van de AOW-leeftijd en sterk voorstander van het ontzien van kwetsbare groepen in de samenleving. Maar hij gedoogde wel de neoliberale voorstellen van Henk Kamp, zijn voormalige partijgenoot. Met als gevolg, dat er weer een groep in de samenleving getroffen wordt door een onbetrouwbare overheid, die met het creëren van steeds meer onzekerheid de onrust in de maatschappij aanwakkert en zo de samenleving kapot maakt.

SNOEIEN

Mark Rutte sprak het volk toe over zijn woeste plannen en zei: “We moeten snoeien om te groeien”. Dat gaat in de natuur op bij planten. Emile Roemer gaf hem al te verstaan, dat je een piepjong plantje niet met een gigantisch grote schaar te lijf moet gaan. Ik ben van mening, dat snoeien vooral aan de bovenkant moet en met verstand van zaken. Als je rigoureus aan de onderkant snoeit, zoals dit kabinet doet, dan blijft er van de plant niets over, zelfs van de dikste boom niet. Dat komt neer op kaalslag. Dat maakt de samenleving kapot.

GELD OVER DE BALK

Een kabinet, dat miljarden over heeft voor Griekenland, om zo de banken over de rug van de belastingbetaler te redden en de bonussen voor Zalm en collega’s te waarborgen. Een kabinet, dat Nederlandse militairen naar Kunduz stuurt tegen hoge kosten. Geld wat ook in een bodemloze put terecht komt, met het grote risico, dat niet alle jongens terug komen en dat anderen totaal in de war van de ervaringen geen goed lid meer kunnen zijn van de Nederlandse samenleving.

DE KLEINE MAN PAKKEN

De ene keer gaat het kabinet korten op de sociale uitkeringen van MENSEN, omdat er nog gezinsleden zijn die door hun werk nog een inkomen verwerven. Dus dan wordt in eens alles onder één dak, achter één voordeur weer samengevoegd. Het volgende moment kiest het kabinet er voor om de emancipatiegedachte van kabinet Kok I met verdere individualisering door te zetten, want daar is ook nog eens € 100 miljoen bijeen te schrapen over de rug van MENSEN, die er niets meer tegen kunnen doen. Gewoon een ordinaire verlaging van je inkomen door een onbetrouwbaar kabinet.

Gerard.

U bent hier