h

Voorjaarsfestijn in Gendringen heeft de primeur

17 mei 2011

Voorjaarsfestijn in Gendringen heeft de primeur

Na de vele felicitaties van vrienden en bekenden en het gevoel iets moois neergezet te hebben, was het nu weer tijd voor het serieuze werk: presentatie aan de bevolking van onze gemeente. De SP Oude IJsselstreek is ruim een week geleden bevorderd tot afdeling en zondag 15 mei was er gelegenheid voor het 1e optreden als volwaardige afdeling voor publiek.


Het Gendringse Voorjaarsfestijn was daar zeer geschikt voor voor. De Organisatie van het Festijn had een mooi plaatsje voor ons beschikbaar, waar we ons met 6 leden en Promo-Kar konden presenteren en om passanten uit te leggen, waar de SP voor staat en waar we in Oude IJsselstreek mee bezig zijn. Maurits Gemmink had in een flyer onze activiteiten van de afgelopen periode mooi uitgebeeld. Daar was veel belangstelling voor. Ook de poster “Zwemles in de Oude IJssel met op de achtergrond de DRU” van zijn hand kreeg veel aandacht.



Veel aandacht was er natuurlijk ook voor onze actie “Zwembad slopen? Zijn ze bezopen” en Fred Gertsen, de actiecoördinator, kon ’s avonds weer ruim 300 handtekeningen toevoegen aan het totaal. Vaak waren er opmerkingen als: “Dat zwembad in Ulft mot blieven, ik zwem zelf niet meer, moar mien kleinkinder mot ok leren zwemmen”.



Verder werd er veel gesproken over de DRU. Veel mensen zien aankomen dat de bevolking van onze gemeente een geweldige de financiële molensteen om de nek krijgt.

Ook het SPreekverbod, dat het gemeentebestuur van Oude IJsselstreek de SP heeft opgelegd, kwam regelmatig in de gesprekken naar voren. De mening van het publiek was: “Dat is toch discriminatie en ondemocratisch”. De SP mag dan niet spreken in de raad, maar wel op straat. En daar was veel belangstelling voor. Over de Zwembadenactie, de DRU, maar ook over de Zorg, WSW en de afbraak van het sociale bestel werden veel vragen gesteld.



De SPons van Ons vond weer gretig aftrek en bij kinderen deden de stickers het erg goed. De SP was als enige politieke partij present om met de mensen in contact te komen en om te horen, wat er leeft onder de bevolking. Dit is een goede bron van informatie voor de afwegingen, die we als SP maken voor onze inzet om het leven voor iedereen in Oude IJsselstreek leefbaar te houden.


Al met al veel waardering voor onze inzet en presentatie en veel steunbetuigingen voor de SP; een zeer geslaagde dag met veel contact met mensen.

U bent hier