h

5128 handtekeningen zijn aangeboden, op naar dubbel spoor!

6 april 2011

5128 handtekeningen zijn aangeboden, op naar dubbel spoor!

Vanmorgen vroeg om 9 uur werden de handtekeningen aangeboden aan het provincie bestuur. De verkiezingen zijn net achter de rug. Den nieuwe coalitie (VVD, CDA, PvdA en D66) is net geïnstalleerd en de eerste zware taak ligt al op hun te wachten: budget vrijmaken voor dubbel spoor!


15 november 2010 was de dag van de aftrap voor de handtekeningenactie op station Zevenaar. Dit gebeurde onder leiding van Alex Mink namens de Gelderse SP fractie en vele leden van de SP afdelingen in de Liemers en de Achterhoek, waaronder acht leden van de SP Oude IJsselstreek. Na de aftrap op Zevenaar volgden handtekeningenacties op alle stations op de lijn Arnhem - Winterswijk. Hoogtepunt van de actie was het bezoek van Emile Roemer aan station Doetinchem waarbij het openbaar vervoerplan voor Gelderland werd gepresenteerd.

Na drie maanden intensief campagne voeren zijn vanochtend de verzamelde handtekeningen aan Commissaris van de Koningin, Clemens Cornielje, aangeboden. Namens alle SP-actievoerders die de afgelopen maanden actief zijn geweest mocht Maurits Gemmink, van de SP Oude IJsselstreek, het woord voeren. Dat was heftiger dan verwacht, want het was niet alleen de Commissaris van de Koningin, maar ook de meeste statenleden en de regionale pers die aanwezig waren. 'Je staat ineens in drie tv-camera's te kijken en op de achtergrond hoor je de fotocamera's klikken. Maar ik wist me in de rug gedekt door de aanwezige SP-ers en Alex Mink, onze openbaar-vervoerman in de PS. Het is een goed gevoel om na maanden actievoeren een grote actiekaart met daarop 5128 kaarten te kunnen overhandigen. De echte actiekaarten stonden in dozen achter ons dus dat was goed geregeld.'

Deze actie is een groot succes voor de SP in Oost-Gelderland. We hebben als afdelingen en werkgroepen intensief met elkaar samengewerkt. Dat smaakt naar meer en we zullen elkaar ook in de toekomst weer weten te vinden. Er is van alles aan de hand in dit deel van Nederland. We zullen elkaar nodig hebben omdat veel problemen gemeentegrens overschrijdend zijn. Ook de samenwerking met de SP Gelderland liep soepel. Zij zorgden voor het materiaal, wij voor de mensen en Alex Mink liep zich het vuur uit de sloffen om overal aanwezig te zijn.

Wij hopen dat de actie niet voor niets is geweest en nu eindelijk wat gedaan wordt aan de spoorlijn Arnhem-Winterswijk. Dit enkele lijntje is de drukst bereden regionale spoorlijn van Nederland. Tevens willen wij bij deze iedereen bedanken die de actiekaart heeft ondertekend. Zonder jullie konden we de kaarten niet aanbieden.

Wordt vervolgd...

U bent hier