h

SP Oude IJsselstreek op weg naar afdeling!

29 maart 2011

SP Oude IJsselstreek op weg naar afdeling!

Zaterdag 26 maart was de 2e dag van het project: 'Op weg naar 200 afdelingen'. Bestuursleden van moederafdelingen en werkgroepen uit heel Nederland kwamen bijeen in Doorn. Onder begeleiding van het scholingsteam en Jan Marijnissen werd de voortgang van 'Op weg naar 200 afdelingen' besproken. De SP wil aan het eind van dit jaar in 200 gemeenten een afdelingen hebben. Op dit moment zijn er 146 SP
afdelingen.


Namens Oude IJsselstreek waren Gerard Hubers en Maurits Gemmink aanwezig. 's Ochtends was er tijd voor het uitwisselen van ervaring met het opzetten van een afdeling. Oude IJsselstreek is op dit moment afdeling in oprichting. Zeg maar een proeftijd van een half jaar voordat we tot afdeling worden gepromoveerd. Het uitwisselen van ervaringen werd in kleine groepjes gedaan. Heel interessant om met SP'ers uit Noord-Holland, Noord-Brabant, Zeeland, Limburg en Groningen te praten. De leiding van het uitwisselen lag bij Nico Heijmans, Scholingsteam lid en provinciale staten fractievoorzitter in Noord-Brabant.

Afsluitend werd de hele zaal toegesproken door voorzitter Jan Marijnissen. In de inmiddels bekende Jan stijl interviewde hij verschillende SP'ers die druk bezig zijn een afdeling op te zetten. Als laatste mocht Maurits Gemmink van Oude IJsselstreek aantreden. Jan opende met 'de SP Oude IJsselstreek gaat als een succesverhaal door het partijbureau in Rotterdam, wat vind je daarvan?' 'Nou, best eng af en toe' antwoordde Gemmink. We zijn natuurlijk pas een jaar bezig en als de verwachtingen dan zo hoog zijn... Neemt niet weg dat de SP Oude IJsselstreek helemaal klaar is om een goed draaiende SP afdeling te worden. Het interview ging verder over het Dru cultuurfabriek debakel en over hoe de SP in de Achterhoek in opkomst is. Gemmink prees de inzet van Marloes Piepers, die als scholingsteam medewerkster voor een groot deel verantwoordelijk is voor al die startende werkgroepen en afdelingen. Zij heeft ons van begin af aan ondersteund en welke SP actie er ook is in Gelderland, Marloes loopt voorop.

Slotakkoord was voor Emile Roemer die de aanwezigen nogmaals wees op het belang van zoveel mogelijk SP afdelingen in Nederland. Wij zijn qua ledental de 3e partij van Nederland. In principe moeten wij in iedere gemeente actief kunnen zijn. Nu eerst naar de 200 afdelingen en dan verder...

De aanvraag voor het worden van een SP afdeling ligt bij het SP bestuur. Als zij overtuigd zijn van de stabiliteit van de SP Oude IJsselstreek dan worden we de eerstvolgende partijraad, samen met de SP Gennep, tot afdeling verklaard.

Word vervolgd...

U bent hier