h

PS campagne 2011, Het materiaal is op!

1 maart 2011

PS campagne 2011, Het materiaal is op!

Het zit er op, de campagne voor de Provinciale Staten verkiezing 2011. De SP Oude IJsselstreek heeft er alles aan gedaan om de mensen te overtuigen op de SP te stemmen. Nu is het op 2 maart aan de kiezer...

Het was een hele operatie. Acht plaatsen in de gemeente Oude IJsselstreek zijn bezocht. Kleine kernen als Megchelen, Netterden en Etten werden door ons 'Buurten in de Buurt' team afgewandeld. In Gendringen, Terborg, Silvolde, Varsseveld en Ulft werden de winkels en weekmarkten opgezocht. Tienduizend kranten en folders zijn uitgedeeld en door onze folderaars deur aan deur verspreid. 200 ballonnen gingen over in kinderhanden en 1500 sponzen vonden hun weg naar even zovele huishoudens. In totaal zijn 20 SP leden actief geweest. Dit onder de bezielende leiding van campagneleider Tom van der Kolk.


Bijzonder aan deze campagne was de handtekeningenactie tegen de uitbreiding van de megastallen bij Het Landfort. De SP haalde voor deze petitie ruim tachtig handtekeningen op in Gendringen. Helaas heeft deze petitie niet geholpen. Provinciale Staten van Gelderland, inclusief de 'groene' PvdA fractie, heeft de uitbreiding toegestaan.

Een van de hoogtepunten was het bezoek van SP leider Emile Roemer aan Doetinchem. Daar was de SP groots aanwezig met de bekendmaking van het Gelderse openbaar vervoerplan.



Afgelopen zaterdag is de SP gestart met de actie 'Zwembad slopen, ze zijn bezopen!'. Er zijn al 250 handtekeningen opgehaald voor het behoud van zwembad Den Blenk in Ulft en het Van Palladtbad in Varsseveld. Deze actie loopt de komende maanden door.



Zoals gezegd, het is nu aan de kiezer. Zij mogen woensdag bepalen wie hen de komende vier jaar gaat vertegenwoordigen. Dat kan op de 2 SP-kandidaten uit onze gemeente. Zij kunnen zorgen voor een sociaal Gelderland en via de eerste kamer het rechtse kabinet Rutte tegenhouden. Daar waar de meeste politieke partijen nu weer tot de volgende campagne in hun winterslaap duiken gaat de SP vrolijk verder. U zult ons de komende maanden vast nog ontmoeten.

U bent hier