h

SP-campagne in Ulft met start van de actie “Behoud van voldoende Zwemgelegenheden”

28 februari 2011

SP-campagne in Ulft met start van de actie “Behoud van voldoende Zwemgelegenheden”

Nadat het SP-campagneteam de laatste maand al in een zevental plaatsen in Oude IJsselstreek actie had gevoerd voor de Provinciale Statenverkiezingen werd de Promo-Kar in Ulft geplaatst, ’s morgens op de markt aan het Kennedyplein en ’s middags op de Blenk. Van daar uit gingen ook verschillende SP-ers op pad door het centrum met een tas vol informatie en een goed verhaal over de provinciale, de plaatselijke en de landelijke politiek. En waar nodig, met de aanvulling: “Ga vooral stemmen, laat je stem niet verloren gaan”.


Opnieuw waren verreweg de meeste mensen geïnteresseerd in de SP-ideeën en -idealen: Een samenleving, waaraan iedereen kan deelnemen, waarin menselijke waardigheid, solidariteit en gelijkwaardigheid voorop staan.



Vandaag is de SP gestart met de “Actie tot behoud van de Zwembaden”. Een heel groot aantal mensen was graag bereid de “Zwembad-lijst” te tekenen. Vaak met de opmerking, dat voorzieningen in de samenleving, die een keer wegbezuinigd zijn, niet meer terug komen. Ouderen tekenden vaak uit solidariteit met de jeugd, want zij gingen dan wel niet meer zwemmen, maar de kleinkinderen moeten het toch kunnen leren.
Verder gingen de gesprekken natuurlijk over het belang van de verkiezingen, aanstaande woensdag voor de Eerste Kamer en over het afbraakbeleid van het sociale bestel, waar de regering Rutte-Verhagen-Wilders mee bezig is.



Ook kwam de discussie regelmatig op de gemeentepolitiek, waarbij de grote financiële tekorten op de DRU-investeringen als blunders en schande werden betiteld. Ook de overschatting van de bevolkingsgroei met de financiële gevolgen voor de gemeente door schadeclaims, waarmee de NUON-miljoenen als sneeuw voor de zon zullen verdwijnen en waarvoor op andere voorzieningen zal moeten worden bezuinigd, werden zo betiteld.
Er werden weer veel SP-krantjes, folders en SPonsjes uitgedeeld aan het winkelend publiek en ook de laatste ballonnen gingen gretig van de hand. Ook van deze dag hield het campagneteam van SP afdeling Oude IJsselstreek een gevoel van voldoening over aan de contacten met de mensen in de samenleving.

U bent hier