h

SP opent meldpunt Vogelbuurt

8 mei 2010

SP opent meldpunt Vogelbuurt

De Vogelbuurt vernieuwt. Iedere inwoner van de Vogelbuurt krijgt er mee te maken. De huurhuizen van Wonion krijgen groot onderhoud, worden gerenoveerd of gesloopt. Voor de 235 te slopen huurwoningen in de Vogelbuurt komen 150 nieuwe huurwoningen terug.

Als uw huis gerenoveerd gaat worden moet u (tijdelijk) verhuizen. Als uw huis gesloopt gaat worden wordt u een vervangende woning aangeboden. Het is van groot belang dat de u aangeboden vervangende woning overeenkomt met uw huidige woning. Een vervangende woning mag - tenzij u daar zelf voor kiest - niet duurder zijn uw huidige woning.

Wonion heeft de spelregels voor de gedwongen verhuizingen vastgelegd in het sociaal plan. In dit sociale plan is veel voor u geregeld. U krijgt een mooi bedrag als vergoeding voor de verhuiskosten en komt op een voorrangslijst voor een nieuwe woning. Houd er echter rekening mee dat verhuizen veel geld kost. U moet een nieuw huis - dat kaal opgeleverd wordt - inrichten. Daarnaast kan het zijn dat uw nieuwe huis groter, dus duurder is en dat gaat u iedere maand merken.

Vogelbuurt

De Socialische Partij Oude IJsselstreek wil graag van u weten hoe ‘Vogelbuurt vernieuwt’ voor u verloopt. Wij willen weten of:

  • uw (tijdelijk) vervangende woning overeenkomt met uw huidige woning
  • de nieuwe huur overeenkomt met uw huidige huur
  • de woningcorporatie zijn afspraken nakomt
  • u overlast ondervindt van ‘Vogelbuurt vernieuwt

Hiervoor heeft de SP meldpunt Vogelbuurt opgezet. Yolanda Schaap en Maurits Gemmink zijn uw SP aanspreekpunten in de wijk. U kunt met vragen of opmerkingen terecht aan de Eksterstraat 38, 7071 GR Ulft, mailen naar oudeijsselstreek@sp.nl of bellen naar 06 30 78 32 13.

Wij willen er - samen met u - voor zorgen dat ‘Vogelbuurt vernieuwt’ voor u zo soepel mogelijk verloopt.

U bent hier