h
6 juni 2020

Samen strijden voor 0% huurverhoging tijdens coronacrisis

Foto: SP

Door de coronacrisis hebben veel Nederlanders een fors verlies van inkomen. Daar is al direct op ingesprongen door compensatieregelingen. Terecht! En onze hurders dan?

Lees verder
3 juni 2020

OUDE-IJSSELSTREEK ZEGT JA TEGEN EEN VOORSTEL VAN SP/D66 DAT BIJ HUURDERS LEIDT TOT MAATWERK, HUURBEVRIEZING EN ZO MOGELIJK HUURVERLAGING

Foto: SP
De druk op het kabinet om de huren in verband met de coronacrisis te bevriezen wordt van alle kanten verder verhoogd. De aangenomen motie van het SP Eerste Kamerlid Tiny Kox verzoekt de regering om als noodmaatregel een tijdelijke huurstop mogelijk te maken. Onder de huurders zijn het vooral flexwerkers en ZZP-ers die te maken hebben met inkomensverlies als gevolg van de crisis. Ook de gemeente Oude IJsselstreek doet een beroep op zowel Woningcorporaties als verhuurders in de vrije en particuliere sector om maatwerkoplossingen die kunnen leiden tot huurbevriezing, huurverlaging of een betalingsregeling.
Lees verder
27 april 2020

SP START ACTIE TEGEN HUURVERHOGING ‘0 is genoeg’

Foto: SP

Vandaag viert Nederland geen koningsdag maar woningsdag. Maar Woningsdag zou nog veel leuker zijn als iedereen een goede en betaalbare woning heeft. Vorig jaar had al de helft van de huurders moeite met het betalen van de huur. En velen krijgen het nu nog moeilijker, omdat op dit moment veel gezinnen in Nederland door de coronacrisis te maken met een terugval in inkomsten. Maar ondertussen gaan de huren per 1 juli voor velen nog verder omhoog. De SP roept daarom vandaag alle huurbazen op om de huurverhoging te stoppen, want 0 is genoeg! Iedereen kan deze oproep steunen op sp.nl/stopdehuurverhoging.

Lees verder
25 april 2020

NIEUWSBRIEF APRIL 2020

Foto: SP
3 april 2020

Corona

Foto: Slingeland Ziekenhuis / Coronavirus

VERTROUWEN OP 1

Lees verder
9 februari 2020

nieuwsbrief februari 2020

Foto: SP

De nieuwsbrief van februari 2020.

Lees verder
4 februari 2020

Jan Vesters waarnemend fractievoorzitter SP Oude IJsselstreek

Foto: SP

Ondergetekende, raadslid en fractievoorzitter Heini Peters is sinds november ziek. Eind december bleek dat ik een burn-out heb en dus geruime tijd uitgeschakeld zal zijn.

Lees verder
17 december 2019

UITTREDEN GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK UIT LABORIJN

'Uittreden van de gemeente Oude-IJselstreek is onbezonnen, onzorgvuldig, onverantwoord, overhaast, onnodig en roekeloos.'

Lees verder
15 november 2019

THEMA-AVOND DUURZAME LANDBOUW EN KLIMAAT MET SP CORYFEE EN HOOGLERAAR ERIC SMALING

Foto: Wikimedia / Wikipedia

Op dinsdag 19 november a.s. om 20.00 uur vindt in de ‘Beschuitbus’ in de DRU Cultuurfabriek, Hutteweg 24 te Ulft, een openbare thema-avond ‘duurzame landbouw en klimaat’, georganiseerd door de SP Oude IJsselstreek, plaats. Inloop vanaf 19.30 uur.
Prof. Dr. Eric Smaling is voormalig hoogleraar in duurzame landbouw, klimaat en energievraagstukken in Wageningen. Nu runt hij voor dezelfde universiteit als manager een groot landbouw- en voedselprogramma in Ethiopië. Ook was hij voormalig parlementariër in de Tweede en Eerste Kamer voor de SP en thans fractievoorzitter van de SP in Noord-Holland.

Lees verder

Pagina's